Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Pupić Bakrač podnio kaznene prijave zbog nasilja u gradskoj vijećnici Zadra

On je, podsjetimo, blokirao rad vijeća iz protesta jer HDZ-ova većina nije htjela uvrstiti u raspravu točku o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu, a za što je prikupljeno gotovo 11.000 potpisa Zadrana
16. listopada 2014. u 16:57 1 komentara 104 prikaza
Marko Pupić Bakrač
Foto: Željko Mršić/PIXSELL

Marko Pupić Bakrač, nezavisni zadarski vijećnik Akcije mladih podnio je dvije kaznene prijave zbog nedavnih događanja u zadarskoj gradskoj vijećnici kada su ga zaštitari u više navrata nasilno pokušali odvesti s govornice.

On je, podsjetimo, blokirao rad vijeća iz protesta jer HDZ-ova većina nije htjela uvrstiti u raspravu točku o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu, a za što je prikupljeno gotovo 11.000 potpisa Zadrana. Obje prijave su protiv nepoznatih osoba. Prva se odnosi na osobu iz DORH-a koja je naložila privođenje njega i kolege mu iz Akcije Mladih Ante Rubeše zbog sumnje u napad na službenu osobu. Druga prijava se odnosi na osobu koja je zaštitarima naložila njihovo odvođenje s govornice. 

U prijavama je naveo da su postupanja protiv njih bila nezakonita i da su se dogodila zbog povezanosti državnih institucija s političko-interesnim grupacijama. O svemu je obavijestio glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

>>Pupić Bakrač o Kalmetinim prozivkama: Svaki kriminalac može biti gradonačelnik

>>'Zaštitari nisu imali zakonskog temelja izdati bilo kakvo upozorenje i zapovijed'

'OSTAO SAM PAF'
Aleksandar Stanković ispričao kako mu se upucavao Neven Ciganović: 'Bilo mi je neugodno'
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje
  • stric15:

    ...ovoga buladžiju treba dobro ribnuti po džepu...pa će prestat svakodnevno neargumetirano prozivati.....izgleda da je bio na školovanju kod..... dizača tegova....nastup im je isti