Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROTIV ELITIZMA

Pulski studenti pridružili su se u prosvjedu kolegama iz cijeloga svijeta

05.11.2008.
u 17:07

Pulski studenti pridružili su se kolegama iz 30-ak zemalja svijeta u prosvjedu protiv sveprisutne komercijalizacije školstva. Njih 300-tinjak, odnosno otprilike svaki deseti student Sveučilišta Jurja Dobrile, na Trgu Portarata glasno i jasno poslali su poruku da visoko školstvo ne smije biti privilegija elite, već pravo svakog čovjeka.

Vatreni govori čelnika studentskih udruga buduće intelektualce, pojačane srednjoškolcima, profesorima, običnim građanima i ponekim političarom, podsjetili su na činjenicu da više od polovice studenata u Hrvatskoj plaća svoj studij. - Od posljednjih većih prosvjeda u Hrvatskoj prošlo je samo pet mjeseci.

Činjenica da opet prosvjedujemo najbolje govori koliko se truda uložilo u rješavanje naših problema, rekao je jedan od govornika, Saša Vejzagić. Osim školarina, studente muči i nepostojanje studentskog doma i menze. - U Puli nije sve tako crno.

Za dvije godine i mi bismo trebali dobiti menzu, a za četiri, pet i studentski dom sa čak 135 kreveta, ironično je napomenuo predsjednik Studentskog zbora Aleks Tomino. Ironija je u činjenici da u Puli studira otprilike tri tisuće mladih. Tomino je strelicu uputio i prema “bolonji”. - Nećemo se žaliti što su programi zapravo prepisani iz četverogodišnjeg studija jer cijenimo naše znanje, rekao je Tomino.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije