Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PUTOVAO EUROPOM

Puljanin uhićen u Njemačkoj: Ljeti je bio konobar na moru, a zimi pljačkao po kućama

Privođenje
Foto: DPA/PIXSELL
23.11.2017.
u 15:51

Luka je uhvaćen tijekom pljačke u Dortmundu, zajedno s još dvije osobe.

Kada je Puljanin Luka P. (34) završio s konobarenjem tijekom ljetne sezone u kafiću koji vodi njegova majka, on se iz Istre zaputio u Europu.

No, novac je tamo zarađivao na sasvim drugačiji način - pljačkanjem. Luka se našao na Hamburškom sudu gdje je progovorio o svojim 'aktivnostima'. Preko interneta je izabrao područje gdje će provaljivati u kuće te je nakon toga osobno došao u razgledavanje.

Prvu je kuću opljačkao 29. studenog prošle godine. Tada je upao u vilu jednog doktora te je optužen da je iz sefa ukrao zlato, novac i nakit u vrijednosti od 111 tisuća eura. Ponovno se vratio na isto područje te je 12. siječnja ove godine provalio u još dvije kuće.

- Imao sam sreće kod prve provale - rekao je Luka na sudu i dodao da pohod u siječnju nije bio uspješan jer nije našao ništa vrijedno za ukrasti, prenosi Welt.de.

Prije pljački dolazio bi do kuća i pozvonio da vidi ima li koga u kući. Na pitanje što bi napravio kada bi netko otvorio vrata, Luka je odgovorio da bi u tom slučaju postavio neko glupo pitanje i otišao.

Luka je uhvaćen tijekom pljačke u Dortmundu, zajedno s još dvije osobe. Welt piše kako je Luka u nekoliko europskih zemalja poznat kao lopov. Na sudu je tvrdio kako je u Hamburgu radio sam.

Privođenje
1/15
Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Linux
Linux
18:58 23.11.2017.

jbg, vrijedan covjek

DU
Deleted user
23:26 23.11.2017.

bitno je raditi

SA
savjest1234
19:14 23.11.2017.

Sitna riba za naše političare!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije