Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Provaljeno u prostorije Studentskog zbora i studentskih udruga na Hrvatskim studijima

Među ukradenim stvarima su računalo, printer i skener, zvučnici i knjige. Neke stvari samo su razbacane i ispremještane u druge prostorije.
02. studenoga 2017. u 13:42 6 komentara 1217 prikaza
Foto: Igor Kralj/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/10

Prostorije Studentskog zbora i sedam studentskih udruga na Hrvatskim studijima bile su noćas meta provalnika zbog čega je na Hrvatske studije u četvrtak došla policija, potvrdili su Hini iz Studentskog  zbora.

Damir Boras STELA LECHPAMMER Tužno je kada akademska godina počne sukobom studenata i uprave

Članovi udruga naišli su jutros na provaljena vrata prostorija te ustanovili da nedostaju računalna tehnika i neke knjige.

Potpredsjednik Studentskog zbora Luka Kovač kazao je da ne može sa sigurnošću reći o čemu se radi, ali postoji mogućnost da se iza toga skriva pritisak Uprave studija na studentske udruge. Prozor jedne od udruga bio je pokvaren i nije se mogao zatvoriti, a iz te je prostorije provaljeno u druge, kazao je Kovač.

Događaj se poklapa s najavom uprave Hrvatskih studija da udruge moraju do danas napustiti te prostorije jer će na njihovu mjestu početi izgradnja zgrade za Državni hidrometeorološki zavod, što su one odbile dok im ne osiguraju druge prostorije.

Hrvatski studiji Hrvatski studiji Blokada se nastavlja, kao i pregovori sindikata sa Sveučilištem

Uprava tvrdi da ne može udrugama dati druge prostorije, iako im ih je rektor Damir Boras dodijelio, te je za njihovu obnovu osigurano 250.000 kuna.

Studentski zbor i sedam studentskih udruga s Hrvatskih studija stoga su se obratili rektoru Damiru Borasu i zatražili hitan sastanak, tvrdeći da situacija izmiče kontroli.

Sukob Uprave i studentskih udruga kulminirao je u ožujku ove godine tijekom višednevne blokade nastave na Hrvatskim studijima zbog ukidanja upisa na studij filozofije i zahtjeva za smjenom Uprave, nakon čega je započet pa odmah i zabranjen štrajk profesora. Studentski zbor je izrazio negodovanje početkom studijske godine jer im je oduzeto pravo da se obrate brucošima.

Predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja Igor Radeka izjavio je nedavno da su Hrvatski studiji najvjerojatnije pred gašenjem jer im uskoro ističe trogodišnji reakreditacijski postupak, a uočene slabosti nisu otklonjene zbog opstrukcije odgovornih osoba.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak potvrdila je potom da je pokrenut upravni nadzor na Hrvatskim studijima, koji je sindikat zatražio u dva navrata.

Pročelnik Hrvatskih studija Mario Grčević nije se odazivao na pozive na telefon za komentar stanja.

hrvatski studiji, prosvjed studenata BORBA BLOKADOM Studenti Hrvatskih studija nastavili blokadu nastave: Danas sastanak s rektorom Sveučilišta 20.03.2017., Zagreb - Zbog izglasavanja nulte upisne kvote za studij filozofije na Hrvatskim studijima, dio studenata odlucio je krenuti u blokadu nastave. Oko 350 okupljenih studenata tu je odluku donijelo jutros na Studentskom saboru. U kampusu je i pol Blokada Hrvatskih studija Prosvjednici s bubnjevima i loncima upali na predavanja Hrvatski studiji Uskraćeno pravo? Predstavnici Studentskog zbora Hrvatskih studija nisu smjeli pozdraviti studente
Milinović
LIČKO-SENJSKI ŽUPAN
VIDEO Pogledajte snimku pada Darka Milinovića: Suzukijem je u zavoj ušao s 230 km/h
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
  • Avatar debela koli
    debela koli:

    Čudi me da za printer i skener ne postoje nove riječi, npr. štampalo i kopiralo.

  • milecar12:

    Zanimljivo je to kako provalnik nije imao potrebu obiti glavna vrata, da nije možda za njih imao ključeve? Tko mu je dao te ključeve? Tko ima pristup tim ključevima? Hm...