Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tragedija u sad-u

Mladić, bivši zaposlenik banke, ubio petero ljudi, sve je prenosio uživo

Mass shooting at bank near Slugger Field baseball stadium in downtown Louisville
Foto: JEFFREY DEAN/REUTERS
1/6
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.04.2023.
u 00:10

Policija je identificirala napadača kao 23-godišnjeg Connora Sturgeona. Radio je više od godinu dana u banci, a nedavno je, kako javlja CNN, dobio obavijest da će dobiti otkaz.

Naoružani muškarac u ponedjeljak ujutro počeo je pucati po klijentima jedne banke u Louisvilleu, glavnome gradu Kentuckyja, ubivši pritom pet ljudi i ranivši ih najmanje šest prije nego što je upucan, objavile su lokalne vlasti.

Pet osoba je ubijeno, a među stradalima je policijski službenik. Snimka s mjesta događaja pokazuje naoružane policajce kako ograđuju poslovni objekt. Službenici kažu kako su došli na dojavu o pucnjavi. Napadač, za kojeg policija vjeruje da je 23-godišnji bivši zaposlenik banke, je mrtav, ali sve okolnosti nisu poznate. Policija je identificirala napadača kao 23-godišnjeg Connora Sturgeona. Radio je više od godinu dana u banci, a nedavno je, kako javlja CNN, dobio obavijest da će dobiti otkaz.

Navodno je pucnjavu prenosio i na Instagramu. Snimka je uklonjena s interneta. Osim lokalne policije na licu mjesta su i službenici FBI-a prenosi BBC. Guverner Kentuckyja i gradonačelnik Louisvillea stigli su na mjesto događaja ubrzo nakon pucnjave. 

Tragdija se dogodila u banci u središtu grada oko 8 i 30 prema lokalnom vremenu, u neposrednoj blizini više javnih i sportskih zgrada, poput baseball stadiona. "Bio sam na semaforu i vidio sam čovjeka koji leži na ulazu u hotel s druge strane ulice", rekao je svjedok pucnjave za lokalni WDRB. Neki od preživjelih uspjeli su se na vrijeme skriti u sigurnoj sobi, saznaje CNN, ali stanje ozlijeđenih osoba još uvijek nije poznato.

VIDEO: Uzbuna u američkim službama: Već postoje sumnjivci za curenje tajnih dokumenata?

Komentara 7

Avatar Bobiii
Bobiii
20:28 10.04.2023.

Tamo su masovna ubojstva svakodnevna, to svi znaju.

XA
xaron
21:25 10.04.2023.

Jel taj Kentackey u Ukrajini ?

OT
otrovnijezik
20:15 10.04.2023.

Pravo na besplatno oružje svakom punoljetnom stanovniku SAD-a.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije