Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

U Italiji prva osoba ozdravila s lijekom Remdesivir

Koronavirus u Italiji
Foto: Salvatore Laporta/IPA/PIXSELL
1/21
17.03.2020.
u 20:57

Liječenje 79-godišnjeg pacijenta započelo je 7. ožujka, a sada je već dva brisa pokazala negativnost na koronavirus

U Genovi je od koronavirusa ozdravila osoba liječena s eksperimentalnim lijekom Remdesivir. Imamo prvu osobu koja je ozdravila nakon što je bila tretirana eksperimentalnim lijekom Remdesivirom, kazao je primarijus klinike za infektivne bolesti bolnice San Martino u Genovi Matteo Bassetti tijekom večerašnje konferencije za novinare o koronavirusu.

Liječenje 79-godišnjeg pacijenta započelo je 7. ožujka, a sada je već dva brisa (tampone) pokazala negativnost na koronavirus. Pacijent će se uskoro vratiti u Lombardiju, kazao je Bassetti i naglasio kako su svi liječnici jako zadovoljni jer se čini da je taj lijek uspješan.

Bassetti je dodao kako imaju još pacijenata koje liječe istim lijekom.

VIDEO Naši poznati znanstvenici odgovaraju na pitanje: zašto se koronavirus toliko brzo širi u Italiji?

>> Tema: Koronavirus

>> Znanstvenik Dragan Primorac: Mitovi i istine o koronavirusu

Ključne riječi

Komentara 9

NA
Narcis660
22:00 17.03.2020.

Od čega da jeste bitno da je osoba ozdravila ...napokon lijepa vijest iz namučene Italije😪

Avatar majkuvam
majkuvam
21:41 17.03.2020.

Jedna osoba ozdravila i prezentira se lijek,nije li to malo neozbiljno?Možda ju je jednostavno spasio njen imunsistem koji je pokorio virus.

MO
morskival
23:07 17.03.2020.

Na Foxnews su objavili da Lijek Plakvenil (Plaquenil sastojak hidroksiklorokin) koji je već 70 godinau upotrebi protiv malarije isto djeluje protiv covid 19. Taj lijek je svuda dostupan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije