Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NIJE RADILA SVOJ POSAO'

Prozvani liječnici odgovorili Zadravec: Laže, a i sama je tražila dozvolu za rad privatno

Matija Habljak/Pixsell
18.06.2021.
u 15:07

"Kolegica je iznijela niz laži i neistina na koje smo primorani odgovoriti", kažu Čulo i Kalousek

Liječnici Vladimir Kalousek i Branimir Čulo, koje Dijana Zadravec optužuje za koruptivne radnje, oglasili su se priopćenjem u kojem negiraju sve optužbe.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"S obzirom na javno blaćenje nas od strane kolegice Zadravec i prozivke za kriminal od iste, smatramo da moramo prema javnosti odgovoriti na izrečene optužbe. Kolegica je iznijela niz laži i neistina na koje smo primorani odgovoriti.

1. Dijana Zadravec nas je optužila da krademo materijal iz državne ustanove. Materijali koji su po njoj „ukradeni“ ne mogu se koristiti ni u jednoj privatnoj ustanovi. Doktor Čulo ne radi, niti je ikada radio u privatnoj ustanovi. Doktor Kalousek, uz odobrenje matičnog KBC-a povremeno radi u klinici Neurospine, međutim taj mu materijal tamo nije od nikakve koristi.

2. Navodni kriminal kolegica nije mogla otkriti „slučajno“, već je riječ o proceduri o kojoj je bila obaviještena, a na koju je bolnica bila primorana jer ona sama nije radila svoj posao. Iz samo njoj poznatih razloga držala je u ladici potpisane papire za 60 pacijenata, i time onemogućavala fakturiranje i isplatu prema dobavljačima, što je posljedično uzrokovalo zastoj u nabavi potrošnog materijala i time ugrozila rad elektivnog i hitnog programa angiosale. Na naše pritužbe da nemamo materijale za rad hitne službe koji je prouzrokovala kolegica svojom opstrukcijom i držanjem papira u ladicama (moguće zbog ucjene prema dobavljačima što bi DORH trebao provjeriti), započinju optužbe prema dr. Kalouseku da je kriminalac i da nelegalno nabavlja materijale.

3. Od kada je dr.Zadravec postala voditelj Zavoda za Radiologiju , 2016 godine, slovom i brojkom je bila u prostorijama angio sale četiri(4) puta, no svake godine su joj se nosili registri učinjenih pacijenata i potrošenog materijala, znači od 2016. godine ona je vidjela svaki papir i potrošeni materijal od pacijenta. Da je kolegica ikad pitala (a nije), zašto naručujete više materijala od potrošenog, dobila bi normalni odgovor - uz potrošeni materijal se dodatno naručuje više materijala tako da bi imali materijala za hitne pacijente, te kod elektivnih ako se dogodi potreba za dodatnim materijalom. Takav „višak“ se nalazi u ormaru pod ključem, u ovih 14 dana napravili smo rupturiranih i nerupturiranih aneurizama gdje smo potrošili više od 30 coilova , pacijenti su svi živi i dobro. Da nismo imali „višak“, tko bi ih onda liječio?

4. Nevjerojatno, ali istinito, naša bivša šefica ne poznaje ove zahvate, niti materijal potreban za njih, jer ih sama nikada nije izvodila. Naime, program neurointervencijskih procedura su započeli 2013. upravo dr. Čulo i dr. Kalousek po dogovoru na razini bolnice (prof. Šerić , prof. Vargek i prof. Rotim) o nužnosti tih procedura u našoj ustanovi. Oboje se školujemo vlastitim novcem i o svojem trošku putujemo po Europi i svijetu i stječemo znanje da bi mogli to primijeniti u našoj ustanovi . Uvodimo nove grane liječenja u našu bolnicu ( endovaskularno liječenje rupturiranih i nerupturiranih aneurizma , AVMa . Uvodimo liječenje ishemijskog moždanog udara – vađenje ugrušaka iz krvnih žila mozga) , te naši rezultati ukazuju na sveukupno smanjenje mortaliteta i morbiditeta naših bolesnika , što je prepoznato u Europi - dr.Kalousek postaje voditelj Istočno Europske regije pri Europskom društvu gdje je zahtjev od Europe da se preslika naš model u Rumunjsku , Bugarsku itd. Tako nešto se ne postiže stranačkom iskaznicom, niti krađom materijala.

5. Zašto smo imali nekompetentnu osobu za pročelnicu, koja se nije pokazala ni kao dobar menadžer? Postavite pitanje onima koji su je imenovali.

6. Dok je Dijana Zadravec olako optuživala svoje kolege da ne rade dovoljno, te pričala o normi od 10 pacijenata dnevno, mi uopće ne znamo gdje se ona nalazila za vrijeme prve COVID krize (od 3. do 6. mjeseca) prošle godine. Prema nama dostupnim podacima, u cijeloj godini je očitala samo 250 nalaza.

7. Nakon što tri inspekcije nisu utvrdile niti nastalu štetu niti kriminal, što je sljedeće? Zašto nas DORH ne zove na razgovor, a navodno smo tamo prijavljeni? Podsjećamo da je lažna prijava kaznenog djela također kazneno djelo. Mi smo privatne tužbe za klevetu već pokrenuli i čekamo ročište.

8. Što se tiče navodno borbe kolegice Zadravec protiv rada u privatnim klinikama, javnost treba znati da je ona sama potpisivala drugim doktorima dozvole za rad privatno, da je sama tražila dozvolu za rad privatno, a sada se predstavlja kao borac protiv toga. Bilo bi licemjerno da to ona zaista misli, međutim ona to radi smišljeno, da bi bacala pijesak u oči i skrenula pažnju sa svojih krimena.

9. Spremni smo na istragu koja će vještačiti put novca, ali zahtijevamo da se vještači i njeno porijeklo imovine, rad društva kojeg vodi pri Hrvatskom liječničkom zboru i njezinu komunikaciju s dobavljačima opreme, jer imamo razloga sumnjati da smo kolateralne žrtve njenog neuspješnog pokušaja ucjene."

Komentara 7

GO
goodbadugly
16:39 18.06.2021.

Poslati policiju i uskok u bolnicu.

TU
Tutlek1234
18:20 18.06.2021.

ŠTO kaže PLEN KI MOON omal njega TUTE.

Avatar majkuvam
majkuvam
23:26 18.06.2021.

Normalno da udruga lažova kaže da jedina koja ih napada laže,što će drugo reći?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije