Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR ZDRAVSTVA

Beroš o ostavci Vatavuka: Primio sam Zadravec na njenu molbu, samo želim da se problemi raščiste

Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/2
18.06.2021.
u 14:50

U obraćanju javnosti Vatavuk je kazao kako ostavku dao jer je shvatio da ministar ima dvojbe oko smjene Dijane Zadravec

Ministar zdravstva Vili Beroš obratio se javnosti povodom neopozive ostavke v.d. ravnatelja KB Sestre Milosrdnice Zorana Vatavuka.

U obraćanju javnosti Vatavuk je kazao kako ostavku dao jer je shvatio da ministar ima dvojbe oko smjene Dijane Zadravec, bivše predstojnice Odjela radiologije. Odgovor Beroša na te tvrdnje prenosimo u cijelosti: 

“Predsjednik Upravnog vijeća KBC-a Sestre milosrdnice obavijestio me da je v.d. ravnatelja prof. dr. Zoran Vatavuk odstupio danas s tog mjesta te da će Upravno vijeće u ponedjeljak izvršiti izbor novog ravnatelja tog KBC-a. 

Što se tiče činjenice da sam primio na razgovor prof. dr. Dijanu Zadravec, već sam ranije rekao da sam to učinio na njenu izravnu zamolbu. Smijenjena predstojnica Zavoda za radiologiju KBC-a Sestre milosrdnice misli da je nepravedno smijenjena, te je zatražila od Ministarstva zdravstva provođenje upravnog postupka radi poništenja navedene odluke. Prof. Zadravec sam uputio na rješavanje tog pitanja u redovitom postupku. Vezano uz njezino zalaganje da se raščiste nepravilnosti u bolnici i utvrdi je li eventualno bilo i protuzakonitih radnji od strane nekih liječnika, još i ranije sam podržao utvrđivanje stanja što potvrđuju inspekcije Ministarstva zdravstva i Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kao i proračunski nadzor Ministarstva financija u toj bolnici.

Prof. Zoranu Vatavuku se zahvaljujem za sve što je učinio tijekom ovih mjesec dana, prije svega što je uspio održati mir u bolnici i organizirati redovito pružanje medicinskih usluga pacijentima.  Šteta je što je nastojanje da se raščiste problemi u bolnici protumačio kao iskaz nepovjerenja prema njemu osobno, što ne odgovara istini. 

Očekujem da, s izborom novog ravnatelja KBC-a Sestre milosrdnice, bude okončano postojeće stanje koje ne koristi nikome, a vjerujem i da će sva nadležna tijela uskoro utvrditi pravo stanje stvari u bolnici, pa ukoliko je bilo nepravilnosti ili protuzakonitih radnji, iste sankcionirati'', pisalo je u priopćenju. 

VIDEO Veliko otvaranje od 1. srpnja: Za osobe s COVID potvrdama ukida se niz ograničenja, na terasama se smiju posluživati samo oni koji sjede

Komentara 21

JO
JosefKa
15:18 18.06.2021.

Ovaj Beros je Ghandi i Majka Tereza u jednom.

Avatar NenadNikolic
NenadNikolic
15:00 18.06.2021.

Ministar zdravstva trebao je primiti profesoricu Zadravec. Prvo, radi se o problemu vezanim uz odnos privatnog i državnog zdravstva gdje država ima određene obveze. Drugo, oni su kolege iz iste bolnice i znaju puno o stanju u toj bolnici. Akoo treba nekja primi i Vatavuka, pa i bivšeg ravnatelja. treba saslušati sve strane. I imati bolji uvid u probleme. A i ljudski je sa svima razgovarati.

LO
Lolita3
17:16 18.06.2021.

Moj Vili cijepi zatvorenih očiju....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije