Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
stari-novi predsjednik

Protivnici otišli, preostali članovi opet izabrali Žgombu

Boris Žgomba
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
22.09.2015.
u 23:04

Nezadovoljnici tvrde da nije slučajno što nisu upozoreni kako dio njihovih punomoći za glasanje nije važeće, jer nisu imale potpis ovlaštene osobe

S maratonske sjednice Skupštine UHPA-e, koja je počela u 14, a završila tek oko 21 sat, Boris Žgomba još jednom je izišao kao pobjednik. Ostaje predsjednik Udruge hrvatskih putničkih agencija sve do 2017., kada će napuniti osam godina na toj funkciji.

Aktualni predsjednik dobio je 160, od ukupno oko 270 glasova, koliko ih je uz pomoć javnog bilježnika registrirano na početku sjednice. U trenutku glasanja svi prisutni članovi Skupštine digli su ruku za Žgombu. Nezadovoljnici  su, naime, još ranije napustili sjednicu. S njima je otišla i protukandidatkinja za predsjedničku funkciju, Katica Hauptfeld, koja je od kandidature odustala tijekom same sjednice.  

- Ne mogu komentirati njihovo nezadovoljstvo i ne znam da li ono proizlazi iz toga što su spoznali da su manjini ili iz nekog drugog razloga. Mogu samo reći da ću i dalje nastaviti voditi UHPA-u dobro i transparentno kao i dosad - kazao nam je Boris Žgomba. Veliko je pitanje hoće li to biti moguće s obzirom da je članstvo duboko podijeljeno već mjesecima, a zaraćene strane ostale su čvrsto zakopane u svojim rovovima i nakon večerašnje Skupštine.

Nezadovoljnici smatraju da Žgomba autoritarno i nedovoljno transparentno vodi Udrugu. Pozivaju se i na nalaz zagrebačkog Ureda za upravu u kojem je nedavno konstatirano da su tri posljednje Uhpine Skupštine zbog proceduralnih propusta i nejasnoća oko broja glasova bile neregularne, pa su nevažećim, recimo, proglašene odluke o izbacivanju četiriju agencija iz članstva, izbor članova upravnog i nadzornog odbora, ali i izbor Žgombe za predsjednika što je, također, bilo na dnevnom redu posljednje od tri neregularne Skupštine

Vodstvo UHPA-e tome je doskočilo tako da su večeras sve ranije odluke ponovo izglasane. Za Ivana Pukšara, člana Upravnog odbora izabranog na jednoj od tri sporne sjednice, to je bilo neprihvatljivo, pa je dao ostavku na tu dužnost.  - Čini mi se krajnje nemoralnim prema članovima Udruge da se odluke Skupštine, koja je proglašena neregularnom, ponovo izglasavaju - objašnjava Pukšar svoj potez.  Žgombini protivnici saznali su, inače, tek na samoj Skupštini da dio njih raspolaže s nevažećim punomoćima za glasanje (na Skupštinu, naime, dolazi svega nekoliko desetaka članova s punomoćima za glasanje odsutnih kolega), jer nisu imale potpis ovlaštene osobe u firmi. U Žgombinu uredu su to znali barem dan prije Skupštine, a to što nikoga nisu upozorili, ističu Žgombini protivnici, nije nimalo slučajno.

>> Žgomba će se ipak kandidirati za treći mandat

>> UHPA-ini nezadovoljnci imaju dovoljno glasova za održavanje Skupštine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije