Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prosvjed građana zbog loše vođenih gradskih projekata

„Za bolju Petrinju“: Petrinjske ceste pretvorile su se u prometnice pune rupa
13. listopada 2018. u 14:58 2 komentara 550 prikaza
Prosvjed u Petrinji
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/6

Stotinjak građana okupilo se na prosvjedu ispred gradske uprave u Petrinji  kojeg je organizirala Inicijativa građana „Za bolju Petrinju“. Prosvjed su nazvali „S.O.S. za Petrinju – grad s tisuću rupa“, a glavni razlog prosvjeda bili su radovi na sustavu aglomeracije koji su ušli u treću godinu i koji su petrinjske ceste pretvorile u prometnice pune rupa na kojima se oštećuju i vozila.

Mještani su se okupili na mjestu tragedije u Turnju Dječak poginuo u Turnju Mještani se okupili na mjestu tragedije, najavili prosvjed i zaustavljanje prometa

Prosvjednici su gradonačelnika Darinka Dumbovića (Reformisti) prozvali za neodgovorno i enstručno vođenje projekta koji se financira s novcem iz europskih fondova.

VIDEO: Pogledajte kako su građani Petrinje kritizirali svog gradonačelnika

„Projekt, vrijedan 435 milijuna kuna, koji se počeo ostvarivati u ljeto 2016. godine, već je trebao biti završen, ali je njegov završetak, kako je rečeno, bez razloga prolongiran do kraja godine.“ – rekla je u ime inicijative Luca Gašpar Šako koja ističe kako je, zbog te nesturčnosti, cijeli grad raskopan i pun rupa. 

Milan Bandić Protiv radova Prosvjednici potjerali Milana Bandića s Trga žrtava fašizma

"Tražit ćemo neovisnu reviziju projekta, a sa stanjem ćemo upoznati i sva mjerodavna tijela u EU, iz čijih se fondova projekt financira. Vrijeme je da se kaže dosta ovakvom neodgovornom vođenju projekata", rekla je Gašpar Šako.

Okupljeni građani su se upisali u tzv. Knjigu žalbe koju će predati gradskoj upravi. 

ACI Marine
Nautički turizam
Stigle megajahte - u hrvatske marine se u pet dana privezalo 55 jahti dužine između 24 i 180 metara

A1 izdvaja za Vas

  • zdepar:

    slika govori više od tisuću riječi

  • zagi101:

    čuj prosvjed a nigdje ljudi, samo grupica domaćica