Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PETRINJA

Prosvjed građana zbog loše vođenih gradskih projekata

Prosvjed u Petrinji
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
1/6
13.10.2018.
u 14:58

„Za bolju Petrinju“: Petrinjske ceste pretvorile su se u prometnice pune rupa

Stotinjak građana okupilo se na prosvjedu ispred gradske uprave u Petrinji  kojeg je organizirala Inicijativa građana „Za bolju Petrinju“. Prosvjed su nazvali „S.O.S. za Petrinju – grad s tisuću rupa“, a glavni razlog prosvjeda bili su radovi na sustavu aglomeracije koji su ušli u treću godinu i koji su petrinjske ceste pretvorile u prometnice pune rupa na kojima se oštećuju i vozila.

Prosvjednici su gradonačelnika Darinka Dumbovića (Reformisti) prozvali za neodgovorno i enstručno vođenje projekta koji se financira s novcem iz europskih fondova.

VIDEO: Pogledajte kako su građani Petrinje kritizirali svog gradonačelnika

„Projekt, vrijedan 435 milijuna kuna, koji se počeo ostvarivati u ljeto 2016. godine, već je trebao biti završen, ali je njegov završetak, kako je rečeno, bez razloga prolongiran do kraja godine.“ – rekla je u ime inicijative Luca Gašpar Šako koja ističe kako je, zbog te nesturčnosti, cijeli grad raskopan i pun rupa. 

"Tražit ćemo neovisnu reviziju projekta, a sa stanjem ćemo upoznati i sva mjerodavna tijela u EU, iz čijih se fondova projekt financira. Vrijeme je da se kaže dosta ovakvom neodgovornom vođenju projekata", rekla je Gašpar Šako.

Okupljeni građani su se upisali u tzv. Knjigu žalbe koju će predati gradskoj upravi. 

Ključne riječi

Komentara 2

ZD
zdepar
17:20 13.10.2018.

slika govori više od tisuću riječi

ZA
zagi101
18:51 13.10.2018.

čuj prosvjed a nigdje ljudi, samo grupica domaćica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije