Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPALJIVAČ POLITIKA? Na prosvjedu i esdepeovac Denona

Privedeno trinaest učenika

28.04.2008.
u 20:49

Prosvjedovali su učenici i u Zadru i Rijeci. U Zadru se oko 500 srednjoškolaca okupilo na Narodnom trgu. Nisu držali govore, već samo izvjesili parole: Minjamo državnu maturu za Antu Gotovinu; Hrvatska prosvjeta, mito i korupcija; Ako svatko ima pravo na svoje mišljenje, zašto nas nitko ne pita; Gdje umire autoritet, rađa se sloboda; Državna matura - propast; Ne želimo biti pokusni kunići; Make love, no mature; Druže Primorac, život nam je propa, nema trave ni šita ni dopa.

Zapaljena je također i jedna baklja, te oveći papir na kojem je pisalo "Matura". I u Rijeci je prosvjedovalo petstotinjak učenika, a premda čelništvo SDP-a sigurno neće to priznati, nazočnost te stranke ipak se osjećala na svakom koraku.

Na prosvjed je došao saborski zastupnik Luka Denona koji se čak fotografirao držeći transparent s kćerkom Sarah, a ona nam je, pak, nekoliko trenutaka prije kazala da je došla podržati drugove i drugarice. Među učenike je, nakon okupljanja pred Gradskom upravom, došao i gradonačelnik Vojko Obersnel koji im je kazao da s obzirom na objektivne okolnosti razumije njihovo nezadovoljstvo, a tijekom dana čak je ravnateljima škola uputio dopis sa zamolbom da ne kažnjavaju učenike zbog glasnog izražavanja stavova.

I jedan od samozvanih koordinatora prosvjeda, učenik Gimnazije Andrije Mohorovičića, Deni Vitković, javno se pohvalio da je, među ostalim, i član Foruma mladih SDP-a, te kazao kako će ih stranka sigurno podržati. Predstavnike učenike primili su i zamjenici župana Nada Turina-Đurić i Vidoje Vujić te najavili da će 8. svibnja sazvati sastanak ravnatelja škola i učeničkih predstavnika na kojemu će se raspravljati o državnoj maturi.

Prosvjedi učenika održani su u Virovitici, odakle je navodno krenula organizacija, Koprivnici, Čakovcu, Splitu, gdje je privedeno pet učenika, te Varaždinu, gdje ih je privedeno 8...

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije