Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vremenska prognoza

Pripremite se: Od prvog snijega do novih 26 stupnjeva, ali ne bez određenih problema

Kišni dan u Zadru
Foto: Sime Zelic/PIXSELL
1/8
17.10.2023.
u 11:07

Vrijeme će i u utorak i srijedu još uvijek biti svježe, a u unutrašnjosti će jutra biti dosta i hladna, te je moguće da se ponegdje pojave mraz i magla. No nakon magle uglavnom će biti sunčano i suho. Podno Velebita kroz noći u jutra puhat će jaka bura.

Tijekom utorka će se uglavnom posvuda zadržavati suho, malo kiše uglavnom tijekom prijepodneva još može biti na krajnjem jugu. U srijedu će prema večeri jačati južina, ali će s njom stizati i oblaci pa treba računati na moguću kišu i pljuskove, uglavnom na zapadu unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. No vrijeme će nam još jednom prirediti iznenađenja, pa će od četvrtka opet značajno zatopliti, a uz južinu bit će promjenjive naoblake i povremene kiše. Kiša će najobilnija biti tijekom vikenda, a posebno u subotu. 

I dok današnje temperature neće prelaziti 14 stupnjeva na kontinentu, te 22 na Jadranu, one u petak mogle bi iznenaditi i najspremnije. Naime, prema sadašnjim prognozama taj će se dan temperature i na kopnu i na moru penjati do čak 25 stupnjeva. U srijedu će još biti svježe, pa će početi južina koja nam donosi zatopljenje i ponegdje čak obilnije oborine.

VEZANI ČLANCI 

 'Još u srijedu na kopnu svježe jutro, ponegdje slab mraz i magla. Od četvrtka zbog južine osjetno toplije pa će dnevna temperatura opet porasti iznad 20 °C. Bit će djelomice sunčano, povremeno uz više oblaka te u većini krajeva suho. No, od četvrtka raste vjerojatnost za kišu, ponajprije u Gorskome kotaru i lokalno u unutrašnjosti Dalmacije. U srijedu će na Jadranu zapuhati jugo i jačati, na umjereno i jako. Povremeno će donositi više oblaka te malo kiše, koja će češće padati na sjevernom Jadranu, gdje je poneka kap moguća već u srijedu. S jačanjem juga rast će i temperatura zraka', prognozirala je za HRT Tomislava Hojsak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

Kiša će vjerojatno mnogima pokvariti subotu, a onima osjetljivijima na vrijeme ovakva vremenska prognoza i nagla promjena temperature sigurno neće biti ugodna. No ova nam godina svakako neprestano donosi brojna vremenska iznenađenja. 

Jeste li loše volje kad je ružno vrijeme?

Komentara 1

FO
Fotofreek
11:18 17.10.2023.

Ma samo da za badnjak pada snijeg drugo neka bude kako hoće...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije