Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nova opasnost

Prijeti erupcija islandskog vulkana. Hoće li opet prizemljiti avione?

vulkan sumatra
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
19.08.2014.
u 08:13

Ovaj vulkan na jugozapadu zemlje pokazuje seizmičke aktivnosti od 16. kolovoza a nakon potresa u ponedjeljak stručnjaci ne isključuju skoru mogućnost erupcije

Islandski meteorološki ured podigao je razinu rizika za zrakoplovni promet na ''narančastu'' nakon što je proglasio četvrti od pet stupnjeva rizika za erupciju vulkana Bardarbung.

Ovaj vulkan na jugozapadu zemlje pokazuje seizmičke aktivnosti od 16. kolovoza a nakon potresa u ponedjeljak, koji je najjači u toj regiji od 1996. godine, stručnjaci ne isključuju skoru mogućnost erupcije, javlja Guardian.

Podsjećaju na slučaj erupcije vulkana Eyjafjallajökull čiji je pepeo 2010. paralizirao veliki dio europskog zračnog prostora na šest dana što je utjecalo na 10 milijuna ljudi i zračnim kompanijama prouzročilo gubitak od 1,7 milijardi dolara. O svemu je obaviješten i ured Eurocontrola u Bruxellesu koji je zadužen za zračni promet na kontinentu.

>>Pogledajte spektakularnu erupciju vulkana Etna!

Komentara 2

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
09:44 19.08.2014.

Zadnji put kad se to dogodilo Blackburn je kupio Kalinica umjesto Lewandowskog jer ovaj nije mogao letjeti. Mozda je ovo prilika da se uvali nekakav nogometas

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
09:44 19.08.2014.

Zadnji put kad se to dogodilo Blackburn je kupio Kalinica umjesto Lewandowskog jer ovaj nije mogao letjeti. Mozda je ovo prilika da se uvali nekakav nogometas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije