Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.07.2014. u 12:00

Otoci, ti „lijepi vrti naši plivajući“, kako ih je opisao još Mihanović, međutim iz godine u godinu gube stanovništvo koje se iseljava na kopno

Lijepi vrti naši plivajući

Zoran Milanović, hrvatski premijer, još je prije dvije godine na Hvaru lansirao tezu da se „na otocima živi malo bolje nego u ostatku Hrvatske“. Za posjeta Braču prošlog je vikenda predsjednik Vlade u Supetru ponovio svoje uvjerenje o „boljem životu na otocima nego u većem dijelu Hrvatske“ uz opasku da će mu to mnogi zamjeriti. Otoci, ti „lijepi vrti naši plivajući“, kako ih je opisao još Mihanović, međutim iz godine u godinu gube stanovništvo koje se iseljava na kopno. Otočani nikako da shvate koliko im je dobro.

Stari znanci

Bivši šef policije posluje sa švercerom kokaina

Željko Jurković, bivši načelnik Policijske uprave ličko-senjske, upustio se u zanimljiv poslovni aranžman. Prema pisanju Jutarnjeg, Jurković i njegov kompanjon Ivan Jurčić, bivši šef gospićke SOA-e, unajmili su zajedničku parcelu u Gospiću Ivanu Rukavini koji je 2008. pokušao prokrijumčariti 710 kg kokaina i efedrina iz Kolumbije i Indije. Upućeni u detalje priče zgroženi su, ali možda je riječ samo o tome da bivši policajci starog znanca žele imati pod kontrolom.

EU turizam

Granice su otvorene, ograničenje je u novčaniku

Vesna Pusić, ministrica vanjskih poslova, u povodu godišnjice članstva u EU ponavlja da sada možemo putovati samo s osobnom iskaznicom po zemljama članicama. Točnije, mogli bismo putovati kada bismo živjeli u blagostanju punih novčanika.

Najneobičnija primopredaja vlasti

Kosor sa Sanaderom nije razgovarala o ekonomiji

Jadranka Kosor, bivša premijerka, u povodu pete godišnjice Sanaderove objave da podnosi ostavke na sve dužnosti i napušta politiku, dala je kao njegova nasljednica opširan intervju Novom listu. Zašto je tada neprijeporni premijer i predsjednik HDZ-a iznenada 1. srpnja 2009. napustio političku pozornicu, opet nismo doznali, a Kosor priznaje da joj je „Sanaderov odlazak danas manje jasan nego prije pet godina“. Doznali smo, međutim, da Sanader i Kosor nikad nisu razgovarali o pregovorima s Pahorom, padu BDP-a od sedam posto i katastrofalnoj ekonomskoj situaciji u kojoj je obavljena primopredaja vlasti. Sada nama nešto nije jasno. Pa o čemu su Kosor i Sanader uopće razgovarali?

Komentara 7

Avatar vh1
vh1
12:40 01.07.2014.

Milanović je vlaj. Pojma nema što su otoci. Nisu isto Brač i Susak. Milanović radi sve da postane najgori premijer u povijesti parlamentarne demokracije. Čovjek nije normalan. Bomba mu je u glavi.

Avatar mili99
mili99
12:54 01.07.2014.

Po Milanovićevoj logici mi u Hrvatskoj živimo bolje njego građani Njemačke. Još malo i svojom bahatošću će nas i uvjeravati u to...

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
12:55 01.07.2014.

David Copperfield...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije