Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Prema jednom istraživanju Bandić osvaja 45 posto, prema drugom 37%

Prema anketi koju je proveo nezavisni istraživački centar Media Metar, na izbore će sigurno, odnosno najvjerojatnije izaći 59,6 posto birača.
05. siječnja 2010. u 15:39 596 komentara 3547 prikaza
milan bandić, ivo josipović
Foto: Željko Lukunić/Pixsell

Prema anketi koju je od 2. do 4. siječnja proveo nezavisni istraživački centar Media Metar, SDP-ov predsjednički kandidat Ivo Josipović na izborima bi osvojio 55,2 posto, a nezavisni kandidat Milan Bandić 44,8 posto glasova.

S druge strane, prema anketi istraživačke agencije Promocije plus Ivo Josipović dobio bi podršku od 54,5 posto birača, a Milan Bandić od 37,1 posto, dok 8,4 posto birača još uvijek ne zna za koga će glasati, prenosi HRT.

Istraživački centar Media Metar je u istraživanju telefonski ispitao tri tisuće ispitanika. Sudjelovanje u anketi odbilo je 1976 osoba ili 36,7 posto svih kontaktiranih. Greška mjerenja iznosi +/- 2,4-postotna boda na razini vjerojatnosti od 95 posto, poručuju iz Media Metra.

Prema anketi na izbore će sigurno, odnosno najvjerojatnije izaći 59,6 posto birača. Neodlučnih birača je 12,7 posto.


Istraživačka agencija Promocija plus istraživanje je provela 4. siječnja na reprezentativnom uzorku od 800 ispitanika CATI metodom (telefonski). Uzorak je stratificiran po županijama i veličini naselja. Greška mjerenja iznosi +/- 2,4-postotna boda na razini vjerojatnosti od 95 posto, poručuju iz Promocije plus. Iz te agencije napominju da je zabilježena i velika izborna apstinencija, a što može biti rezerva za svakog od kandidata.

Zagreb: Posljednji ispraćaj gradonačelnika Bandića
DVOSTRUKA MJERILA
Otto Barić revoltiran Bandićevim sprovodom: Jadnici, sram me gdje živim
UHVATI BIORITAM
Koji kronotip posjedujete? Upoznajte se s ovim unutarnjim satom koji trebate slušati
  • bc:

    ---------------------------------------- FUJ BANDITOS _______________________

  • -obrisani-:

    Interesantno....... ....samo što sam napisao neke postove potpore Bandiću dobio sam u roku od 5 sekundi ocjenu -40 minus S druge strane forumaši mi javljaju da kad pritisnu \"pohvali\" na moje postove poeni idu u negativu. Očito je da netko, ... prikaži još!etko, vjerovatno iznutra manipulira ocjenjivanjem kako bi promjenio sliku javnog mnenja ▀▄▀▄▀ Zasigurno se ovo isto dešava i otalim forumašima koji podupiru bandića

  • bc:

    VELIKO \"NE\" BANDITOSU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!