Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 46
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DUBROVNIK

Predsjednik sportskog kluba počinio više djela gospodarskog kriminaliteta

Policija
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
11.11.2019.
u 15:23

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je počinio kaznena djela kao što su zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenje službene i poslovne isprave.

Služba kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dovršila je kriminalističko istraživanje nad 55-godišnjim predsjednikom jednog sportskog kluba iz Dubrovnika.

Za njega je, naime, utvrđeno postojanje osnovane sumnje da je u razdoblju od 2012. do 2018. godine počinio više kaznenih djela gospodarskog kirminaliteta kao što su zlouporaba povjerenja u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje službene i poslovne isprave kao i kazneno djelo povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga, stoji i priopćenju za javnost Policijske uprave dubrovačko - neretvanske.

Utvrđena je sumnja da je kaznena djela počinio na način da je posuđivao novčana sredstva sprtskog kluba vlastitim trgovačkim društvima u kojima je odgovorna osoba, a da sredstva nisu vraćena već je na ime namirenja duga ispostavljao neistinite račune za pružene zaštitarske, prijevozničke i ugostiteljske usluge.

Također je osumnjičeni na različite načine prisvajao novčana sredstva ostvarena vlastitom djelatnošću kluba koristeći neistinite putne naloge i neistinite račune hotelskog smještaja. Na navedeni način 55-godišnjak je sebi i vlastitim trgovačkim društvima pribavio imovinsku korist u iznosu od preko milijun i 300 tisuća kuna.
 

Komentara 7

DV
dvorskaluda
19:26 11.11.2019.

Ak je HTZ-ovac, nema pravne osnove za mučenje i ispitivanje čovika. Vjerojatno je imao sinkopu pa nije bio svjestan što radi.

VO
VolimNeVolim
18:52 11.11.2019.

Pa 1,3 mil. kuna pokrade a niti se zna koji sportski klub, niti inicijali, niti vrijeme kad se to događalo. A onih pet mladića i žrtvu silovanja razvlači se po tisku i sa genskim kodom.

Avatar rubinet
rubinet
15:53 11.11.2019.

Znam ga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije