Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Predsjednik Kluba Milana Bandić osvrnuo se na izlazak reformista iz Kluba

Kazao je da ga nitko iz USKOK-a nije kontaktirao u vezi političke trgovine.
07. siječnja 2019. u 22:47 1 komentara 798 prikaza
Robert Jankovics
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Kluba zastupnika Milana Bandića, Robert Jankovics, rekao je u ponedjeljak za Novu TV da mu je žao što je zastupnik Reformista Darinko Dumbović napustio njihov saborski Klub, jer su s Dumbovićem imali dobar odnos, naglasivši kako vjeruje da će nastaviti zajedno podržavati Plenkovićevu Vladu.

Čačić i Dumbović Čačić i Dumbović objavili Reformisti napuštaju Bandića! 'Nastao je pravi politički stampedo'

Da Reformisti izlaze iz saborskog kluba Milana Bandića, najavili su predsjednik Narodne stranke - reformisti Radimir Čačić i saborski zastupnik te stranke Darinko Dumbović gostujući ranije večeras na N1 televiziji. 

"Razumijem politiku. I predsjednik njegove stranke (Radimir Čačić) je rekao da oni žele biti politički vidljiviji, vjerojatno u ovim okolnostima to oni nisu mogli postići. Razumijem to i nadam se i vjerujem da ćemo nastaviti zajedno podržavati Vladu Andreja Plenkovića, na žalost ne u istom klubu", rekao je Jankovics u Dnevniku Nove TV.  

Na pitanje ruši li im kredibilitet suradnja s ljudima koji u vrijeme izbora nisu zastupali iste političke stavove i vrijednosti koje sada njihov Klub zastupa, Jankovics je rekao kako bi mogli rušiti kredibilitet da su poziciju koju imaju u saborskoj većini, iskoristili da dobiju državne tajnike, ministre i pomoćnike ministara.

"Međutim, nikada nama to nije bila namjera, nikada nismo htjeli. Mi podržavamo Plenkovićevu Vladu ovakva kakva je", naglasio je, dodavši: "I sve što smo napravili u ovom Klubu zajedno, od kada nas je bilo četiri, a sada dok nas je 11 ili 12,  sve što smo napravili i podržavali je bila Vlada Andreja Plenkovića, odluke koje su donosili ministri iz HDZ-a i HNS-a".

Podsjetio je kako je ono što su zadnje predložili da će nekoliko stotina tisuća učenika u rujnu dobiti udžbenike koji će biti plaćeni iz državnog proračuna.

Davor Bernardić 'Nisam dobio priliku' Bernardić došao na intervju u majici s natpisom, ali o tome nije govorio

"Ako je to naš krimen, ako smo svoju političku moć i utjecaj iskoristili za to da pomognemo roditeljima i za to da podržavamo Plenkovićevu Vladu, pa evo onda, krivi smo", rekao je Jankovics.

Upitan je li ga kontaktirao USKOK oko kaznenih prijava za političku trgovinu, Jankovics je rekao da ga nitko nije kontaktirao.

"Naravno da će USKOK postupiti ukoliko netko prijavi mogućnost ili sumnju na kazneno djelo. Mene nitko nije kontaktirao", kazao je, ocijenivši da je "to čisti PR-ovski potez onih koji su to prijavili".

 Upitan na koji način funkcionira u Saboru Klub Milana Bandića osim onog najvažnijeg uvjeta - potpore premijeru Plenkoviću, Jankovics je rekao da je Klub uvijek jednako funkcionirao bez obzira koliko je zastupnika bilo u njemu, a tema o kojoj nema razgovora je - da li podržavaju ovu Vladu, da li su dio većine u Hrvatskom saboru.

 "Da, podržavamo hrvatsku Vladu na čelu s premijerom Plenkovićem. A po svjetonazorskim pitanjima, posebno po pitanjima koja dijele ovo hrvatsko društvo, s obzirom na šarolikost ili heterogenost našeg Kluba imamo rasprave, mi smo zapravo Sabor u malom i razgovaramo. Možda je to jedan dio privlačnosti ovog kluba da ovdje nema moraš, dakle nema da predsjednik kluba kaže sad ćemo svi glasati zeleno, crveno ili bijelo nego ćemo dogovoriti što ćemo glasati. Neke od odluka koje su najvažnije nismo donijeli jednoglasno, na proračunu nismo glasali jednoglasno. Mišljenje svakog člana kluba vrijedi i mi ćemo nastaviti raditi na taj način", zaključio je.

Netanyahu i F-16 Barak KRIVNJA ZA DEBAKL Izrael priznao: Posao je propao jer smo F-16 nudili i Bugarima i Rumunjima

Na pitanje očekuju li neke nove prebjege u Klub Milana Bandića, Jankovics je rekao da je teško u ovom trenutku prognozirati hoće li ili neće biti novih članova njihovog kluba.

Ocijenio je kako je za Hrvatsku velika šteta da su stožerne stranke ljevice i liberalne stranke u ovako teškoj situaciji, odnosno, dodao je, "da su pred raspadom i da ukoliko i bude novih članova našeg kluba, to će biti samo isključivo posljedica teške situacije u tim strankama". 

Coronavirus - Traffic control Neustrelitz
NISU NIŠTA PRIMJETILI
Policija na autocesti zaustavila oca i sina: U nevjerici su gledali u stražnje sjedalo
RIT Croatia
PROMO
Svakodnevno mjerimo razinu sigurnosti na našim kampusima
  • Hladan:

    Fuj! Srecom pa ovo vise ne moram niti podnositi niti financirati. HR definitivno nema buducnosti!