Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Nisam dobio priliku'

Bernardić došao na intervju u majici s natpisom, ali o tome nije govorio

Davor Bernardić
Foto: HRT Screenshot
1/2
07.01.2019.
u 22:41

Bernardić: Svi koji su prešli kod Bandića učinili su to iz svog interesa.

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić izjavio je u ponedjeljak u Dnevniku HTV-a da su SDP-ovci koji su prešli u Bandićev klub u Hrvatskom saboru, izdali svoje birače.

Jedno je biti nezadovoljen, a drugo je kasnije postati materijalno zadovoljen, jedno je izaći iz SDP-a a drugo je i podržati HDZ i vladajuće, izjavio je Bernardić.

Ustvrdio je da je riječ o 'političkoj korupciji'.  "Ljudi prelaze u klub Milana Bandića jer tamo ostvaruju nekakav interes pa je Krešimir Beljak napravio jedini logičan potez - prijavio je cijelu priču USKOK-u", kazao je Bernardić.

Smatra da Hrvatski sabor ne održava volju građana i kako su jedino fer prijevremeni parlamentarni izbori.

Na Europske izbore SDP ide samostalno, no u njihovoj opciji, kaže, ima mjesto za stranke i pojedince koji nisu dio nekakvog drugog kluba. Cilj im je dobiti tri mandata i vjeruju da će SDP to i ostvariti. 

Što se tiče anketa i rejtinga stranaka i političara, Bernardić smatra da će se vjerodostojnost najbolje pratiti na europskim izborima i da su oni pravi test. Bit će zanimljivo, kaže, povući paralelu između rezultata na europskim izborima i rejtinzima stranaka koji su pojavljuju u iskazima pojedinih agencija.

Upitan kako bi SDP riješio krizu u Uljaniku, Bernardić je odgovorio da ne bi čekali godinu i pol dana, nego bi počeli rješavati stvar od prvog dana.  "Država je vlasnik 25 posto Uljanika, vlada je imala sva izvješća na stolu i nije učinila ništa", ustvrdio je.

Bernardić je gostujući u večerašnjem Dnevniku HTV-a komentirao i glavnu temu u Hrvatskoj posljednjih tjedana - nabavu borbenih aviona F-16 Barak od Izraela rekavši "Ne zanima me tko je odgovoran, ali netko treba preuzeti odgovornost. Kupnja je propala, Hrvatska se je osramotila, međunarodni ugled smo prokockali i za tu blamažu netko treba preuzeti odgovornost".

Bernardić je na HRT-u gostovao u majici s natpisom 'Spinraza', a kasnije je na Facebooku objasnio taj potez.

- Žao mi je što nisam dobio priliku građanima objasniti svoju majicu podrške. Ova nedosljedna Vlada nije u stanju pomoći onima kojima je pomoć najpotrebnija. Kujundžić je roditeljima obećao lijek za bolesnu djecu, ali po dobrom starom običaju to obećanje neće ispuniti. Fond za skupe lijekove je samo još jedan u nizu mnogih propalih projekata Vlade, koja gubi potporu građana. Bandić zato odrađuje prljavi posao za Plenkovića, kupuje mandate po Saboru ne bi li mu sačuvao premijersku poziciju, u paničnom strahu od prijevremenih izbora. Jedno je biti nezadovoljan i napustiti svoju stranku, a drugo za uzvrat dobiti nešto i onda podržati HDZ - napisao je Bernardić te dodao:

 

- Sadašnji saziv Sabora nikad nije imao veću razinu korupcije i nikad manje nije odražavao volju birača. Od DORH-a ne očekujem ništa, jer je možda najbolju ocjenu dao bivši Državni odvjetnik rekavši da je DORH pod izravnom kontrolom vlasti. Nema postupanja ni u slučaju afere Borg, ni SMS, ni elitna prostitucija pa ni u slučaju Uljanik. Ova Vlada će ostati upamćena kao Vlada koja je otjerala na ulicu radnike iz Uljanika, 3. maja i rafinerije Sisak, mada su govorili da to neće nikada napraviti. Kupnja aviona je propala, a naš teško stečeni međunarodni ugled smo prokockali. Netko za cijelu blamažu mora snositi odgovornost, bilo premijer ili ministar Krstičević.

Ključne riječi

Komentara 21

DU
Deleted user
23:22 07.01.2019.

Žalosno je što iskorištavaju sudbini nesretne djece i njihovih obitelji promovirajući lijek o kojemu ne znaju ništa, ništa ih niti ne interesira nego samo propagiraju svoju lažnu humanost!

Avatar Asterix
Asterix
23:26 07.01.2019.

Bero je najjači redukul dosada na političkoj sceni.

OK
okolo
22:56 07.01.2019.

zgubidan...neka ga, neka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije