Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reakcija

Predsjednik je prešutio da je istekao rok pa su u najnižem rangu

'25.10.2009. Bedekovcina, Hrvatska  Rukometna utakmica Bedekovcina - Kvarner Kostrena u kojoj je pobijedila Bedekovcina 28:23. Jedan od uspjesno obranjenih napada Kvarnera  Photo: Matija Topolovec/VLM
''
17.09.2010.
u 19:30

Molimo javnost da sama zaključi tko je uistinu grobar muškog rukometa u Bedekovčini, piše u reagiranju

Na naš prošlotjedni tekst u kojemu bivši predsjednik Rukometnog kluba Bedekovčine Vladimir Drofenik proziva Općinu i Županiju da su grobari bedekovčanskog rukometa, odgovorili su načelnik općine Rajko Vidiček i dvojica dosadašnjih članova Upravnog odbora kluba Željko Novosel i Mato Petrovečki. Oni tvrde da je bivši predsjednik, koji je na toj funkciji bio od 2002., na svoju ruku i bez znanja Upravnog i Nadzornog odbora donosio odluke te da u tom razdoblju nije održana nijedna skupština.

"Rukometni klub zamišljen je kao klub koji će nastaviti dugogodišnju tradiciju ovoga sporta u Bedekovčini, s naglaskom na tomu da se rukometom prije svega bave mladi iz naše općine i okruženja, čemu je još više pridonijela gradnja sportske dvorane. Svima je jasno da ne treba puno pameti i odricanja kako bi neki klub postigao vrhunske rezultate ako se u njega dovede desetak vrhunskih igrača koji rukomet ne igraju iz ljubavi, već iz financijskih interesa. Bilo tko mogao je u klub za novac dovesti igrače iz Prve lige, pa bi tada možda RK Bedekovčina imao mogućnost natjecati se i u Premijer ligi. Upravo tako učinio je Drofenik, bez dogovora s Upravnim odborom i lokalnom samoupravom, te je, prošetavši se trećom i drugom ligom, ušao u prvu", piše u reagiranju. Navodi se i to da se tražio izračun nastupa u prvoj ligi i dobiven je odgovor da je potrebno 990.000 kuna. Podsjećaju da se druga liga igrala za 400.000, od čega je polovicu dala Općina. Također kažu da je, kako bi vidjeli mogu li financijski izdržati natjecanje u prvoj ligi, na sastanak Upravnog odbora pozvano 25 gospodarstvenika s područja općine, a kako se nije odazvao nijedan, zaključeno je da se nastavi natjecanje u drugoj ligi. No, kažu, bivši predsjednik prešutio je da je prošao rok za prijavu natjecanja u ligi u kojoj su igrali prošle sezone, tako da na kraju moraju u najniži rang.

"Na kraju valja spomenuti i bizarnu izjavu koju je bivši predsjednik ponovio više puta, a ona glasi 'Kada ja odem iz kluba, vratit ću klub tamo gdje sam ga i našao'. Na žalost, u tome je i uspio, pa molimo javnost da sama zaključi tko je grobar muškog rukometa u Bedekovčini", piše u pismu poslanom redakciji.

Ključne riječi

Komentara 1

KI
kiki29
18:09 18.09.2010.

Općinski glavešine bi morali znati da nisu davali novce iz svojeg džepeka, nego iz proračuna kojeg pune svi stanovnici i gospodarstvo. Za što? Za plaće nekih dotepenaca? Kaj od toga prosječni stanovnik Bedexa ima? Baš niš....Nikakva promidžba preko ovog nije ostvarena jer ta naša selendra nema kaj ni za ponuditi turistima. Bajeri su devastirani, Igrajte nam mužikaši preseljeni...ostalo je samo okupljanje vinske bratije koja se poslije svojih terevenki ispišava i povraća u jezera....ovo je premala sredina za klub u prvoj ligi, to si financijski nemre dozvoliti, Tondach je odavno u banani i na izdisaju, Zagorka prijeti seobom u Šumadiju, Vental diše na škrge,,,,, a bez jakog gospodarstva ovak nekaj nema šanse opstati. Pogledajte Metković, čisti primjer nerealnih ambicija...nek igraju domaći dečki, u lokalnoj ligi i to je to, za više ionak nisu sposobni...a i ova klinčadija kaj je preuzela klub ne ulijeva previše povjerenja....nemre klub koji općina financira sa desecima tisuća naših kuna voditi netko kome još ni brada nije počela rasti...svaka čast dečkima na trudu, želji i ambicijama ali nisu dorasli tome poslu, samo toga nisu svjesni...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije