Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinski ŽO SDP-a

Predlaže se pokretanje stegovnog postupka protiv Maria Habeka

Mario Habek
Marko Jurinec/PIXSELL
08.08.2018.
u 13:45

'Mario Habek pretjerao i stoga mora snositi dio odgovornosti za svoje postupke'

Varaždinski Županijski odbor SDP-a Predsjedništvu stranke predložit će pokretanje stegovnog postupka protiv saborskog zastupnika i bivšeg predsjednika Županijske organizacije Maria Habeka, zbog "štetnih medijskih istupa".

Nakon dva Habekova mandata kao čelnika varaždinskog županijskog SDP-a, prije dva mjeseca za novu je predsjednicu izabrana Barbara Antolić Vupora. Habek se nije ponovo kandidirao za tu funkciju, ali je podržao njezinog protukandidata Dubravka Bilića.

Novi Županijski odbor SDP-a na telefonskoj je sjednici u utorak donio odluku o pokretanju stegovnog postupka zbog, kako se navodi u priopćenju Anatolić Vupore, "opetovanog, vrlo negativnog i neistinitog komentiranja unutarstranačkih odnosa u lokalnim medijima od strane Maria Habeka".

Habek je prije nekoliko dana u intervjuu jednom lokalnom mediju kritizirao aktualnu predsjednicu županijskog SDP-a, ali i novo čelništvo gradske organizacije stranke, koje sada vodi Miroslav Marković, a sve to je nastavak loših odnosa suprotstavljenih strana na lokalnim unutarstranačkim izborima.

U priopćenju Županijske organizacije SDP-a navodi se da "nije točna informacija da je pod tom jedinom točkom telefonske sjednice predloženo njegovo isključenje, već je navedeno da će se Predsjedništvu SDP-a Hrvatske predložiti pokretanje stegovnog postupka jer o vrsti sankcije odlučuje isključivo Predsjedništvo SDP-a".

Dodaje se također da je u stranci kao što je SDP, mimoilaženje u nekim temama normalno i poželjno zbog dodatne širine u razmišljanju i odabiru najboljih rješenja, ali i da se neki problemi trebaju rješavati „unutar naša četiri zida, a ne na raznim portalima“ te je stav županijskog vodstva stranke da je "Mario Habek pretjerao i stoga mora snositi dio odgovornosti za svoje postupke".

Saborski zastupnik i bivši predsjednik varaždinskog županijskog SDP-a za Hinu je komentirao odluku Županijskog odbora rekavši da sve dok Predsjedništvo ne donese odluku, njegovo izbacivanje iz stranke ostaje samo želja lokalnog vodstva.

"Vjerujem da će Predsjedništvo zauzeti stav kao i kada sam ja prije 8 mjeseci predložio postupak protiv kolege Miroslava Markovića koji je javno blatio u unutarstranačkoj kampanji kolegicu Mirelu Ivanković, mene i još neke kolege. Tada Predsjedništvo nije reagiralo, a ne znam zašto bi i sada nakon što sam otvoreno rekao kako vidim stvari", izjavio je Habek te podsjetio da je bilo i drukčijih odluka Predsjedništva SDP-a.

"Kod nekih kolega poput Grbina, Hajdaš Dončića, Babića, Zmajlovića ili Mrsića reagirali su drugačije, to već svi znamo, tako da odluku neću ni prejudicirati ni komentirati prije nego je donesena", zaključio je Habek.

>> Zagreb: SDP predstavio mjere za povećanje mirovina

Mario Habek
1/8

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar nisam_robot
nisam_robot
19:00 08.08.2018.

SDP?? vec sam zaboravio, koja je to strancica???

DH
dalibor.hren
21:07 08.08.2018.

Ljudi, tko će ostati? Stranka postaje kao Vrdoljakova, čak je i zaštitar s parkirališta jači za 0,5%!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije