Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRUGI MANDAT

Pred austrijskim parlamentom prisegnuo stari/novi predsjednik

Heinz Fischer
AFP
08.07.2010.
u 14:17

Svečanim ustoličenjem koje je trajalo desetak minuta počeo je drugi mandat austrijskog predsjednika. Inauguracija je održana u nazočnosti uzvanika iz austrijskoga političkog, crkvenog i diplomatskog života.

BEČ – Predsjednik Republike Austrije Heinz Fischer (71) prisegnuo je u četvrtak prijepodne u Beču pred predsjednicom parlamenta Barbarom Prammer, zastupnicima Nacionalnog i Saveznog vijeća te članovima austrijske vlade na čelu sa saveznim kancelarom Wernerom Faymannom.

Svečanim ustoličenjem koje je trajalo desetak minuta, službeno je počeo drugi šestogodišnji mandat austrijskog predsjednika.

Inauguracija je održana u nazočnosti oko tisuću visokih uzvanika iz austrijskoga političkog, crkvenog i diplomatskog života.

Uvjerljiva pobjeda na saveznim predsjedničkim izborima 25. travnja o.g. sa 79,33 posto glasova produljilo je mandat sadašnjeg predsjednika za još šest godina.

Heinz Fischer je 2004. godine naslijedio Thomasa Klestila, koji je 12 godina bio na čelu Austrije i 6. srpnja 2004. godine, dva dana uoči Fischerove prve inauguracije, u 71. godini umro.

Do 2002. godine socijaldemokrat Fischer je bio 12 godina prvi predsjednik austrijskog parlamenta.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije