Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DETALJI

Poznato što piše u rezultatima inspekcije na Svetom Duhu: Slučaj proslijeđen DORH-u

Zagreb: Klinička bolnica Sveti Duh
Robert Anic/PIXSELL
31.05.2023.
u 21:35

Radi se o slučaju smrti pacijenta u noći s 20. na 21. veljače, a njegovo tijelo u jutarnjim satima otkrila je njegova kćer koja ga je došla posjetiti

Rezultati inspekcije vezane uz preminulog pacijenta u bolnici Sveti Duh pokazali su kako nema dokaza ni u papirima ni u računalu da je od 23 sata navečer pa sve do 6 ujutro itko obišao pacijenta koji je čekao na hitnom prijemu bolnice Sveti Duh, doznaje Dnevnik.hr, a cijeli slučaj proslijeđen je DORH. 

Podsjetimo, radi se o slučaju smrti pacijenta u noći s 20. na 21. veljače, a njegovo tijelo u jutarnjim satima otkrila je njegova kćer koja ga je došla posjetiti.

VEZANI ČLANCI:

Također se doznaje kako zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravstva nikada nije dobila tražene snimke nadzornih kamera bolnice Sveti Duh, no i bez njih upućen je dopis Općinskom državnom odvjetništvu zbog sumnje na počinjenje trgovanja utjecajem, zbog sumnje na krivotvorenje službene isprave, ali i zbog sumnje u nesavjesno liječenje. 

Osim toga, sumnja se i na utjecaj na patologa kako bi se u papirima promijenio uzrok smrti. Što se tiče trgovanja utjecajem i krivotvorenja službene isprave, oni su vezani uz prijavu koja je dostavljena zdravstvenoj inspekciji, a kojom se sumnja da je pomoćnik ravnateljice utjecao na patologa kako bi se promijenio uzrok smrti pacijenta iz edema pluća, unatoč tome što su znali da je pacijent preminuo od gušenja krvlju uslijed pucanja želučanog ulkusa. Inače, ministar zdravstva Vili Beroš još početkom svibnja najavio novi inspekcijski nadzor pacijenta obilazila medicinska sestra, za što nisu bili priloženi dokazi.

>> VIDEO Beroš o smrti pacijenata u čekaonici KB Sveti Duh: 'I ja želim znati što se dogodilo, uputit ćemo inspekciju'

Komentara 12

Avatar Miloradova pudlica
Miloradova pudlica
21:52 31.05.2023.

I, tko je odgovoran, Pernar ili klimatske promjene? Možemo, Tomašević i njegova ljupka ravnateljica sigurno nisu.

DA
damascus
22:13 31.05.2023.

Glavna je ipak vijest da je danas dobila nagradu grada iako se znalo kakvo je izvješće i da je sve prosljeđeno DORH-u. Na pitanja o tome nije htjela odgovarati novinarima, jer kaže da danas slavi a i sada se vidi da je to apsolutno nezaslužena nagrada i da je žena gramzljiva i da traži počasti koje nije zaslužila. Jadno, svakako se i ovdje vidi da ravnatelji bolnica ne smiju biti liječnici već menađeri kako je i na zapadu.

RE
reborn
09:52 01.06.2023.

Gospođa savršena ravnateljica sigurno nije kriva što je netko pobrisao video zapise, što je njezin zamjenik koristio svoj utjecaj na promjenu izvješća patologa, te - u konačnici - što je zbog katastrofalne nebrige hitni pacijent satima bio bez nadzora i u konačnici preminuo. Ne, ona je toliko savršena da joj Tomašević daje nagradu grada Zagreba. Ovo me podsjeća na priznanje "zlatna kuna": top manageri i dobitnici takve nagrade su u pravilu za 2-3 godine završili iza rešetaka zbog počinjenja gospodarskog kriminala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije