Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nedjeljom u 2

Ravnateljica KB Sv. Duh o incidentima u bolnici: Ne planiram dati ostavku

Foto: HRT screenshoot
1/2
28.05.2023.
u 16:26

"Razmišljala sam o ostavci puno puta, osoba sam koja je samokritična i propitujem sve što radim. Osjećam ogromnu odgovornost prema bolnici kojom upravljam i svaki dan se pitam jesu li odluke koje donosim ispravne i radim li dobro"

Ravnateljica Kliničke bolnice Sveti Duh Ana-Maria Šimundić gostova je na HRT-u u emisiji "Nedjeljom u 2" progovorila o incidentima u bolnici. Rekla kako je zbog slučaja mrtvih tijela na podu mrtvačnice Uprava bolnice uručila izvanredni otkaz dvojici radnika.

Šimundić je rekla kako je za događaj saznala iz medija i to preko snimke te da je odmah pokrenut unutarnji nadzor koji je utvrdio da se ova praksa u bolnici primjenjuje zadnjih 25 godina.

Za drugi slučaj pacijenata koji su preminuli čekajući cijeli dan na hitnom prijamu rekla je kako zdravstveni djelatnici nijednu smrt ne doživljavaju bez emocija. Slučaj je nakon toga prijavljen DORH-u.

- Svaki takav slučaj za nas je poticaj da pokrenemo procedure internog nadzora i interne istrage s ciljem da utvrdim što se dogodilo, jesmo li nešto pogriješili, ako jesmo tko su odgovorni i da iz toga nešto naučimo te da nam se to ili nešto slično više nikada ne dogodi, kazala je Šimundić. 

 

Dodala je kako nije bilo propusta u liječničkom zbrinjavanju, ali da je u vođenju medicinske dokumentacije.

- Tim pacijentima je pružena zdravstvena skrb, ali bilo je propusta u bilježenju toga što se tim pacijentima zapravo radilo, dodala je. 

Smrt pacijenata bila je iznenadna rekla je Šimundić te upozorila na daljnje korake.

- Pokaže li istraga da je bilo drugačije onda se tu radi o ozbiljnom nesavjesnom liječenju što je kazneno djelo i tada pojedinci koji su za to odgovorni moraju odgovarati, istaknula je. 

Naglasila je kako ne planira dati ostavku jer je svaki problem koji je bio pred njom riješila.



- Razmišljala sam o ostavci puno puta, osoba sam koja je samokritična i propitujem sve što radim. Osjećam ogromnu odgovornost prema bolnici kojom upravljam i svaki dan se pitam jesu li odluke koje donosim ispravne i radim li dobro, dodala je. Ravnateljica je kazala da se pacijenti ne trebaju bojati doći u bolnicu Sveti Duh te da dobiva razne pohvale i komentare koji govore da pacijenti rado dolaze u tu bolnicu po pomoć. 

- Percepcija koja se stvorila u javnosti djelo je zlonamjernih ljudi, a to je i njihov cilj. Ta percepcija je lažna, mi smo bolnica koja funkcionira kao i svaka druga i da, imamo probleme kao i ostale bolnice u Hrvatskoj, rekla je Šimundić.

>>VIDEO Potez vozača iz KBC-a Split oduševio roditelje dječaka iz Dubrovnika

 

Komentara 26

Avatar Festival menstruacije
Festival menstruacije
17:08 28.05.2023.

Šef patologije ju je PISMENIM putem upozorio da na patologiji nema dovoljno frižidera i da mrtvaci leže po podu. Ona tvrdi da ona "to nije tako shvatila" (samo to je dovoljno da je se pošalje na procjenu poslovne sposobnosti). Onda je izišao video u kojem se vide mrtvaci kako leže na podu, i ona je riješila problem tako da je dala otkaz šefu patologije jer mu mrtvaci leže po podu, ona nije znala da se to događa, a to nije u skladu s pravilnikom? Tko je tu lud?

EJ
ejStef
17:06 28.05.2023.

Eh da, komesar tj. komesarka zadužena za ideološki odgoj osoblja, a ne upravljanje bolnicom. Pa onda imamo situacije kakve imamo... A i iz Tomaševićevog govora kada ju brani vidljivo je da mu je samo bitna ideologija, a ne funkcioniranje bolnice ili pacijenti. Ovo je jako dobar pokazatelj kako se nešto može preko noći uništiti. Sv. Duh je bila jedna od najboljih bolnica u Hrvatskoj. Do nedavno...

SP
Stari panj
17:18 28.05.2023.

Mi koji smo iz Zagreba i Hrvatske ne odobravamo sadašnje stanje na Svetom duhu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije