Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rusija

Požar zahvatio dva broda u Kerčkom prolazu, umrlo 14 mornara

Zapaljen brod u Kerčkom prolazu
Foto: Youtube: Заур Бикчураев
21.01.2019.
u 22:25

U Kerčkom prolazu između poluotoka Krima i Ruskog kopna došlo je do eksplozije na jednom od brodova.

Dva broda zahvaćena su vatrom nakon prolaza kroz Kerčki kanal koji razdvaja poluotok Krim od Ruskog kopna priopćili su ruski službenici. Eksplozija se dogodila dok je jedan brod pokušao izvršiti prijenos goriva na drugi. Tako se vatra odmah prenijela i na drugi brod.

 

Prema posljednjim informacijama 14 mornara je izgubilo život zbog požara koji je zahvatio brodove. Glasnogovornik ruske Savezne agencije za morski i riječni promet rekao da su pronašli 11 tijela, dok su tri osobe nestale u vodi.

Pomorski promet kroz kanal normalno se odvija. 

Kerčki tijesnac je morski prolaz koji spaja Azovsko i Crno more i krajem studenog se u njemu dogodio sukob ukrajinske i ruske mornarice kada su Rusi zaustavili i zatočili ukrajinske vojnike s tri ukrajinska ratna broda.

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
18:38 21.01.2019.

sverc komerc. Ruska posla.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije