Naslovnica Vijesti Svijet

Rusija pokreće postupke protiv Facebooka i Twittera

Rusko tijelo za nadzor komunikacija priopćilo je u ponedjeljak da će pokrenuti postupke protiv Twittera i Facebooka zbog toga što nisu objasnili kako se namjeravaju prilagoditi zakonima o podacima
21. siječnja 2019. u 12:32 3 komentara 219 prikaza
Facebook
Foto: Borna Filic/PIXSELL/Ilustracija

Rusko tijelo za nadzor komunikacija priopćilo je u ponedjeljak da će pokrenuti postupke protiv Twittera i Facebooka zbog toga što nisu objasnili kako se namjeravaju prilagoditi zakonima o podacima, javila je novinska agencija Interfax. Roskomnadzor navodi da Twitter i Facebook nisu objasnili kako i kada će se uskladiti sa zakonom koji zahtjeva da svi serveri za prikupljanje osobnih podataka Rusa budu locirani u Rusiiji.

Vučić i Putin Tri grada, tri žarišta Otišao Putin, prosvjednici zauzeli ulice Beograda

Čelnik Roskomnadzora Aleksander Žarov izjavio je kako te tvrtke imaju mjesec dana za dostavljanje informacija ili će u suprotnom biti pokrenut postupak protiv njih. Rusija je uvela oštrije zakone za internet u zadnjih pet godina i po njima tražilice moraju obrisati neke rezultate pretraga, servis poruka omogućiti pristup službama sigurnosti enkriptiranim porukama, a društvene mreže spremati osobne podatke ruskih korisnika na servere unutar zemlje.

Facebook 10 years challenge Samo zabava ili? Kako bi novi Facebookov izazov mogao postati potencijalnom opasnošću

U ovome trenutku, jedina sredstva koje Rusija ima za provođenje svojih propisa o podacima su kazne koje iznose do nekoliko tisuća dolara ili blokiranje online usluga koje su u prekršaju, što je opcija opterećena tehničkim poteškoćama. Međutim, izvori su rekli Reutersu u studenome da Moskva planira nametnuti veće kazne tehnološkim tvrtkama koje se ne usklade s ruskim zakonima.

Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Avatar nekakav
    nekakav:

    za dvije godine internet nećete ni prepoznati. kad google počne provoditi eu direktivu o autorskim pravima presjest će vam. rus radi ono što radi amer već 20 godina. pristup svim podacima obvezan, bez pogovora. i fejs, i google, ms, apple, ... prikaži još! svi su amerima dali uvid u sve što imaju i što ovi požele.

  • Avatar Kljusar
    Kljusar:

    Ne davati ni upisivati svoje točne podatke nikome