Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA VILLA HARMONY

Potvrđena optužnica protiv bivšeg načelnika sektora Ministarstva graditeljstva

Split: Hotel Villa Harmony
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
02.06.2021.
u 14:15

Počinjenje djela veže se uz legalizaciju 55 metara četvornih Vile Harmony na splitskim Bačvicama

Optužnica u aferi  Villa Harmony potvrđena je, odlučilo je optužno vijeće Županijskog suda u Splitu. Riječ je o postupku u kojem USKOK Zorana Sikiricu, Damiru Raku, Josipa Bienenfelda, Željka Koricu, Ladu Pocrnić Mladinić, Antu Duvančića i Tatjanu Boban tereti za razne gospodarske malverzacije

USKOK Josipa Bienenfelda, bivšeg načelnika Samostalnog sektora za pravne poslove u Ministarstvu graditeljstva, Željka Koricu, bivšeg inspektora u Ministarstvu graditeljstva,  Zorana Sikiricu, člana Uprave tvrtke Špinut te  ostale optuženike tereti za niz koruptivnih djela.

Počinjenje djela veže se uz legalizaciju 55 metara četvornih Vile Harmony na splitskim Bačvicama. Prema optužnici, Bienenfeld se tereti da je posredstvom Korice, a na traženje Bašića i Sikirice, od 18. ožujka do 15. travnja 2019. u Splitu i Zagrebu od Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo grada Splita tražio ishođenje izmjene i dopune građevinske dozvole izdane trgovačkom društvu kao investitoru izgradnje hotela.

Sikirica je od Korice zatražio posredovanje kako bi Ministarstvo splitskoj tvrtki izdalo mišljenje na temelju kojeg se ne bi rušila etaža hotela.

Korica je potom dogovorio sastanak u Zagrebu na kojem su prisustvovala prva trojica optuženih, a ubrzo je splitska tvrtka dobila mišljenje podobno za ishođenje izmjene i dopune građevinske dozvole, za što je Bienenfeldu plaćeno 660 eura.

Ubrzo je splitska tvrtka zatražila i dobila građevinsku dozvolu za izgradnju hotela veće površine, u čemu su im pomogli ostali optuženi. 
 

VIDEO Prvi prelazak granice s COVID potvrdom: Do sada ih je izdano oko 40.000

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije