Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Posljedice: Olujno jugo urušilo šetalište između Crikvenice i Selca

03.12.2008.
u 16:42

Od danas je za sav promet zatvoreno Šetalište Vladimira Nazora između Crikvenice i Selca a, kako doznajemo od Željka Tomaića iz tvrtke Cesta Rijeka, danas bi trebala početi obnova oštećenih dijelova.

Riječ je, dakako, o posljedicama olujnog juga koje je u ponedjeljak poharalo i šire crikveničko područje.

Urušen potporni zid
Obilaskom terena, pojasnio nam je pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i zaštitu okoliša Ivan Petrinović, komunalni su redari u toj ulici uza samo more “otkrili” nekoliko oštećenja, napravili snimke i privremeno postavili prometne znakove upozorenja i obveznog obilaska oštećenih dijelova.

Oštećenja i urušavanja potpornog kamenog zida ispod te županijske ceste, a na morskoj obali, komunalni redari su uočili nasuprot kućnom broju 73 i ugostiteljskom objektu Limenka u Crikvenici. Oštećenje seže do ispod polovice kolnika i pitanje je vremena kada će se urušiti do samog kolnika. Nešto manjeg opsega oštećenje je i nasuprot odmaralištu Kliničke bolnice sestara milosrdnica iz Zagreba na broju 91, pa je i ono označeno znakom zabrane prolaza.

Nepovoljna prognoza
Opasnost po prolaznike i sudionike u prometu u ovom trenutku je iznimno visoka, (pr)ocijenili su u komunalnom redarstvu Grada Crikvenice. O stanju smo odmah izvijestili Županijsku upravu za ceste i od nje zatražili da hitno poduzme sve radnje koje će dovesti do sanacije oštećenja, rekao nam je Ivan Petrinović.

U telefonskom razgovoru s Davorom Vivodom iz Županijske uprave za ceste doznali smo da će radovi početi ovog i završiti sljedećeg tjedna, jer je odmah nakon saznanja o oštećenjima i njihovu opsegu s Cestama Rijeka dogovoreno da se sanacija obavi što je prije moguće. Jedina zapreka planu o hitnoj ponovnoj uspostavi prometa tom ulicom mogu biti nepovoljne vremenske prilike, a vremenske prognoze za sljedeće ih dane, na žalost, i najavljuju.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije