Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNE DOMENE

Porezna opet upozorava: Šire se e-mailovi o uplaćenom povratu poreza, ne nasjedajte

Elektroni?ka pošta, E-mail
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/2
30.03.2023.
u 12:20

Pošiljatelj e-mailova lažno se predstavlja kao Porezna uprava, a mahom dolaze s domene ured@croatia-porezna.eu

I dalje traju kampanje pokušaja prijevare poreznih obveznika putem maila, izvijestila je ovog četvrtka Porezna uprava ministarstva financija. Naime, prevaranti putem tzv. phishinga javljaju građanima im je ''prvi povrat poreza za tekuću godinu uplaćen na njihov porezni identifikacijski broj''. 

Pošiljatelj e-mailova lažno se predstavlja kao Porezna uprava, a mahom dolaze s domene ured@croatia-porezna.eu. ''Skrećemo pozornost da to nije službena adresa Porezne uprave te stoga molimo porezne obveznike da nikako ne dostavljaju svoje osobne podatke već da jednostavno izbrišu takav e-mail'', javljaju iz Porezne. 

Phishing je inače termin koji se koristi za mrežnu krađu identiteta, a radi se o kriminalnoj aktivnosti kojom se zlonamjerni korisnici služe kako bi prevarili primatelja i naveli ga na dijeljenje osobnih, financijskih ili sigurnosnih podataka i tako ostvarili nezakonitu financijsku korist. ''Ako netko od poreznih  obveznika smatra da je već postao žrtva phishing poruka, molimo da takvu prijavu proslijede u MUP'', upozoravaju. I policija kontinuirano upozorava građane na ovakve prevare, a više informacija o tome možete pogledati OVDJE

>> VIDEO Vozio u suprotnom smjeru pa susreo policiju: Jurio je po zaustavnom traku, a auti su mu blicali

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije