Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samoborska češnjovka

Popularna kobasica povučena s tržišta. Provjerite imate li je u kućanstvu

Mesnica Prelec
10.08.2023.
u 20:44

Riječ je o polutrajnoj kobasici, s rokom uporabe do 20. kolovoza 2023., proizvođača Mesnica Prelec, izvijestila je u četvrtak Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu

Državni inspektorat opozvao je Samoborsku češnjovku jer na proizvodu nije označen alergen soja koji može predstavljati rizik po zdravlje potrošača osjetljivih na soju dok ga osobe koje nisu alergične mogu i dalje upotrebljavati bez ograničenja.

Riječ je o polutrajnoj kobasici, s rokom uporabe do 20. kolovoza 2023., proizvođača Mesnica Prelec, izvijestila je u četvrtak Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu.

Proizvod nije u skladu s Uredbom o utvrđivanju općih načela i uvjeta zakona o hrani i Uredbom o pružanju informacija o hrani potrošačima, kaže se u obavijesti.

 

Komentara 5

NO
No1
02:50 11.08.2023.

Pise da je s proizvodom sve ok, ali da je naljepnica problem. A, problem je da nije navedeno da je soja alergen za neke ljude. Veci problem je totalno preskocen: zakaj je uopce soja u cesnjovki?!!!

JO
JOZO
17:30 11.08.2023.

Razni aditivi i konzervansi koji su posvuda su daleko štetniji od soje. Dobro, sve je trebalo navesti u deklaraciji na naljepnici kao što je uobičajeno kod velikih proizvođača.

DI
dino85
21:15 10.08.2023.

Nije li gospodo možda potrebno navesti i na kojims policama kojegs trgovsčjog lanca se nalaze ili mesnica. Ajde zsvršite posao kako Bog zapovjeda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije