Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tražili 51 djelatnika

Poništeni natječaji za zapošljavanje u slavonskobrodskoj bolnici

Dario Nakić
Foto: Anto Magzan/Pixsell
01.02.2016.
u 15:06

U brodskoj bolnici obrazložili su kako je do poništenja natječaja došlo u skladu s dopisom pristiglim iz Ministarstva zdravlja

Novi ministar zdravlja Dario Nakić poništio je natječaj za prijam 51 djelatnika u slavonskobrodsku Opću bolnicu.

Sanacijska upraviteljica dr. Ljepša Rakas-Vujčić prije tjedan raspisala je tri javna natječaja za obavljanje posla doktora medicine, medicinskih sestara, tehničara, primalja, kuhara i drugog osoblja na neodređeno vrijeme u bolnicama u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

Od novog zapošljavanja, međutim, neće biti ništa. U brodskoj bolnici obrazložili su kako je do poništenja natječaja došlo u skladu s dopisom pristiglim iz Ministarstva zdravlja, u kojem se zbog potrebe za racionalizacijom sustava te svoobuhvatnim pristupom planiranju ljudskih resursa svim zdravstvenim ustanovama u Hrvatskoj nalaže obustavljanje svih postupaka zapošljavanja radnika. 

>> Nakić: Bolnice se vraćaju županijama; reforma hitne službe 

>> Pušač koji doživi infarkt i nastavi pušiti plaćat će skuplje osiguranje

Komentara 8

CR
crocro
15:39 01.02.2016.

Htjeli su još malko nagurati u već natiskano ali nisu uspjeli, racionalizacija je bila brža. Samo je pitanje da li još gdje ima kakvih otvorenih natječaja ili područja u kojem se uguravalo u posljednji trenutak. Ako toga ima sve treba poništiti, snimiti trenutačno stanje u svim segmentima ljudskog društva i ako ima nepotrebnih uhljeba zbog kojih trpi proizvodnja, sve treba reducirati, podvući crtu i nema više uhljebljavanja na račun onih koji proizvode i izvoze proizvedeno, dok prekobrojni proizvode samo manjak i siromnaštvo cijelog društva.

ZD
zdepar
15:35 01.02.2016.

zna li se koji je prvi uvijet, možda je zato i poništen natječaj

Avatar velika jabuka
velika jabuka
16:55 01.02.2016.

nekima ode veliko mito iz šaka, sudeći po pričama o cijeni zapošljavanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije