Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena na predsjedničkom vrhu vjerojatno neće donijeti i veliku smjenu odjevnih ukusa

Politika i moda: Predsjednik ima stila, prva dama treba pomoć

josipović
Foto: Pixsell
1/3
11.01.2010.
u 20:53

Predsjednik je brend! S time u skladu dr. Ivo Josipović morat će poboljšati neke dijelove svoga imidža. Što valja popraviti? Košulje, da bi se prestale gurati izvan sakoa. Dobro bi došao cijeli set novih okvira za naočale. Uskoro će biti prozvan i Josipovićev zubar...

– Vrijeme je za mirnog i staloženog predsjednika – rekao je novi predsjednik RH dr. Ivo Josipović uoči kandidature za trećeg predsjednika države. Hrvatska je izabrala upravo takvog predsjednika. O tome svjedoči cjelokupan njegov izgled. Josipovićev imidž otkriva nam da je tradicionalist modernog kova, jasnog smisla za urbanu eleganciju. U stilu odijevanja trećeg hrvatskog predsjednika države lako odčitavamo akademski ukus. No očekivanu modnu krutost jednog doktora pravnih znanosti bitno korigira ležerniji dio Josipovićeve osobe, Josipović glazbenik!

I kaputi govore

Josipovićev imidž nema ništa ni s “komunjarskom” odjevnom skromnošću radničkog ili revolucionarnog tipa iako se tako doživljava njegova pripadnost SDP-u. Njegov je kaput neusporedivo duži i elegantniji od kaputa predsjednika njegove stranke Zorana Milanovića. A stil mišljenja i govora proizašao iz dobra kućnog odgoja bitno je pak različit od njegova bivšeg premijera dr. Ive Sanadera. Josipović nikad ne bi mogao izreći da smo u banani!

Odijela su Josipovićeva modna tvrđava, košulje moderne, ali se, ubuduće valjda šivane po mjeri, neće nabirati uz kravatu. Tu se može ugledati na besprijekorno odjevenog predsjednika Stipu Mesića.



Modni ispit prve dame
Još aktualna prva dama Milka Mesić zajedno je sa svojim suprugom zadržala modnu eleganciju, ali s modnog trona prve dama odlazi puno opuštenija od prve dame koja će ju naslijediti – Tatjane Josipović, profesorice građanskog prava i stručnjakinje za nekretnine. To je i razumljivo.

Gospođa Milka došla je na glasovanje odjevena u podužu suknju od crvena kariranog tartana, bijelu dolčevitu, tamni kaput i čizmice. Buduća je pak prva dama Tatjana Josipović navukla dvostruko kopčani kaput boje devine dlake, udvostručenih revera.

Mnoge je, po tipu, gospođa Josipović podsjetila na gospođu Mirjanu Sanader. Ne odnosi se to samo na ojaču staturu gospođe Josipović. No dvostruko kopčanje i svijetle boje figuri “dodaju kilograme” pa bi bolje bilo da taj kaput što prije ode u ranu povijest imidža naših prvih dama... Zajedno s drap kravatom šarena uzorka koju njezin suprug sigurno još ima u ormaru, a ne bi trebao!

Nakit jedva vrijedan pažnje imala je nova premijerka Jadranka Kosor na početku svoga premijerskog staža. “Minutu poslije” ukrasni se arsenal premijerke zavidno popravio. Jadranki, “snježnoj kraljici”, kako je zovu, sjajno pristaju biseri. Kao i Tatjani Josipović. No bitna je razlika u broju nizova! No doći će i gđa Tatjana na svoje!

Gradonačelnik se vraća kući s više ukusa


Nedžad Haznadar napravio je posao stoljeća preuredivši gradonačelnika Zagreba Milana Bandića u osobu koja je nedavno osvojila titulu Modne ikone! To je svojevrsni modni SF. No Bandiću gotovo da nema prigovora, osim što mu, uz goleme maramice u džepiću revera, bolje pristaje ime Bandolero... Tako je kad se pretjera s preuređivanjem.

Komentara 10

DO
dobravila
21:24 11.01.2010.

Ana , Ana ! Ipak si trebala spomenuti i Bandićeve pločice !!

DC
DC
05:43 12.01.2010.

\'Tu se može ugledati na besprijekorno odjevenog predsjednika Stipu Mesića.\' Mesica? Nadam se da je novinarka napravila gresku i mislila na prvog hrvatskog predsjednika Tudmana, koji se usput receno, neusporedivo bolje oblacio od predsjednika koji (Hvala Bogu!) odlazi.

BL
Blekpanther
23:42 11.01.2010.

Draga gospodo Lendvaj! Kako bi bilo da mu promjenu glavu i stave Mesicevu ili Milanovicevu!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije