Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ucijenila SDP

Političke igre: Mirela Holy otvorila sezonu ucjena i trgovine

'08.06.2012., Zagreb, - U Ministarstvu zastite okolisa i prirode, Mirela Holy dala je izjavu za medije povodom ostavke na mjestu Ministrice zastite okolisa i prirode.  Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Foto: 'Anto Magzan/PIXSELL'
1/3
11.11.2012.
u 18:13

Lokalne izbore za ucjenu koristi i HNS koji se prijeti Vesnom Pusić kao kandidatkinjom za Zagreb ako se ne dogovore sa SDP-om

Iako do lokalnih izbora ima još šest mjeseci, oni se već koriste kao moćno oružje, ali ni približno toliko za međustranačke obračune, koliko za ucjene unutar stranaka i među koalicijskim partnerima. Esdepeova Mirela Holy školski je odradila priču s mogućom kandidaturom za gradonačelnicu Zagreba uz podršku Laburista i time prisilila stranačke kolege da je smjeste u željene saborske odbore.

Nekonvencionalna Holy

Da nije lokalnih izbora i realne opasnosti da Holy svojom nekonvencionalnošću i osobnošću ozbiljno ugrozi mladog, ali bljedunjavog Davora Bernardića teško da bi ta esdepeovka izbjegla barem \"disciplinsku komisiju\". Njezin stranački sudrug Splićanin Vinko Bajrović na putu je da izleti iz stranke jer je javno podržao Anđelku Visković koju je Kerum baš izbacio iz HGS, a ne SDP-ova kandidata Ivu Baldasara. U SDP-u smatraju da je to što je Bajrović učinio nedopustivo. Zanimljivo, za Holy ne smatraju da je bilo nedopustivo da ona kao članica SDP-a otvoreno koketira s konkurentskom strankom. Holy je, kažu, tu gdje jest, a Bajrović potkopava SDP-ova kandidata. I ne smatraju da imaju dvostruke kriterije.

Na SDP udaraju i iz HNS-a, a sve zbog još nedogovorene koalicije za Zagreb. Pa haenesovci preko medija prijete da će u gradonačelničku utrku za Zagreb poslati najbolje što imaju – ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić. I ministrica potpiruje priču pa kaže ako bude potrebno, napustit će Vladu i prebaciti se na lokalnu razinu. Ipak, odmah se ograđuje da to neće biti potrebno. Esdepeovce taj haenesovski presing nije, kažu, prestrašio.

Predizborna groznica nije zaobišla ni HDZ. Ta će se stranka na lokalnim izborima \"boriti\" i s vlastitim članovima. Splitska hadezeovka Sanja Bilač i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić, a navodno i krapinski gradonačelnik Josip Horvat mogli bi se na izborima u svibnju odmetnuti od HDZ-a, ako ih stranka ne istakne kao svoje kandidate, i kandidirati za gradonačelnike kao nezavisni. Za Splićanku Bilač posve je jasno da neće biti HDZ-ova igračica za Split jer ta stranka za svog kandidata, barem zasad, gura bivšeg pašalićevca Tomislava Đonlića. Sanja Bilač je pak prije unutarstranačkih izbora žestoko kritizirala Jadranku Kosor, ali to očito nije bilo dovoljno da dođe u milost novog vodstva. Ipak, Sanji Bilač se mora priznati da je tijekom cijelog mandata žestoko udarala po splitskom gradonačelniku Željku Kerumu i bila mu najveća oporba.

Zasad neokrznuti

Velikogorički gradonačelnik Barišić u nemilosti je bivšeg ministra financija i šefa goričkoga HDZ-a Ivana Šukera. Ako je po Šukeru, Barišić neće biti kandidat za gradonačelnika Velike Gorice. Ako je po anketi Ipsos Pulsa, Barišić u Gorici uživa uvjerljivo najveću popularnost jer ima potporu 32 posto birača. Iz vrha HDZ-a bili su poručili da će o kandidatu odlučiti velikogorički HDZ. Ipak, zasad je još neizvjesno hoće li Barišić zaista biti otpisan i hoće li biti uvažen kandidat po volji Šukera jer se gradski odbor raskolio na one sklone gradonačelniku i one privržene bivšem ministru financija. Kako su lokalni izbori prvi test za šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, najmanje što mu treba je da se HDZ-ovi kandidati tuku i s odmetnicima iz vlastitih redova. HDZ, za razliku od SDP-a, još nije istaknuo svoje kandidate ni za četiri velika grada.

Prema nekim informacijama to neće učiniti sve do veljače. Smatraju da će i tada imati dovoljno vremena za brendiranje svojih uzdanica. SDP je isturio svoje igrače za velike gradove, osim za Osijek, i oni zasad prolaze neokrznuto jer se bitke vode na unutarstranačkom i koalicijskom planu. Međustranački obračuni odgađaju se za pred same izbore kada će konkurentske stranke opaliti jedna po drugoj iz svog raspoloživog oružja.

Komentara 44

AB
abendblatt
19:54 11.11.2012.

Politika je ku....rva

GA
GARDY
20:16 11.11.2012.

nije li to ona koja je htjela ukinuti flaše, pa od ćega budemo živjeli?????

OB
-obrisani-
19:54 11.11.2012.

Lokalne izbore za ucjenu koristi i HNS koji se prijeti Vesnom Pusić kao kandidatkinjom za Zagreb ****************** hi hi hi -jel to krenulo propremenje rezervnih pozicija u slučaju masovnih prosvjeda i prijevremene smjene vlasti?! U povijesti KP samo je jedna takva široka stražnjica mogla nalaziti se na dva mjesta istovremeno između Beograda i Zagreba,a postavljena je na to mjesto za "zasluge" na Bleiburgu. Besna Pusi s konja na magarca iliti sa nezasluženog mjjesta u MVP pa do kandidata za Zagreb u narodnom jeziku nazvano s tuđeg konja nasred polja sjašiš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije