Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U potrazi za azilom

Policija uhvatila 16 stranaca u pokušaju prelaska granice

uhićeni azilanti,policija,portal
Matija Topolovec/PIXSELL
26.06.2013.
u 14:38

Hrvatska policija od utorka navečer uhvatila je 16 stranaca u ilegalnom prelasku granice

Jutros oko 7.15 sati policajci s graničnog prijelaza Rupa u šumi u blizini mjesta Pasjak zatekli su dvojicu državljana Albanije koji su namjeravali ilegalno prijeći granicu. Bila su to posljednja dvojica od ukupno 16 stranaca koliko ih je od utorka navečer do jutros pokušalo prijeći granicu, a policajci su ih u tome spriječili. Sinoć oko 21.40 u blizini Šapjana granična policija otkrila je četiri somalska državljanina, tražitelja azila, a dva sata poslije policija iz Delnica na području Fužina zatekla je deset stranih državljana, iz Sirije, Somalije, Sudana, Afganistana i Pakistana.

Prije tri dana riječki su policajci na željezničkoj postaji Meja u zaleđu grada zatekli desetoricu stranaca, iz Somalije, Sirije, Pakistana i Bangladeša. Policija je utvrdila da su svi stranci tražitelji azila u Hrvatskoj koji su samovoljno napustili prihvatilište u namjeri ilegalnog prelaska državne granice. Svi su zbog prekršaja iz Zakona o azilu prijavljeni dok u slučaju dvojice Albanaca uhićenih jutros obrada još traje.

>>U Nigeriji mu ubili braću, a sada traži posao da ostane u Hrvatskoj

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije