Naslovnica Zagreb ZG Vijesti

Bizarna krađa u središtu Zagreba: Nismo mogli vjerovati kad smo to vidjeli!

Pješaci moraju biti posebno oprezni u Varšavskoj i Ulici Petra Preradovića, a novi bi poklopci trebali stići u najkraćem roku
11. siječnja 2018. u 10:10 76 komentara 56854 prikaza
U centru grada nepoznati počinitelj ukrao 15 poklopaca za šahtove
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Jedna, pa dvije, pa tri, pa 15 – što vide, vjerovati nisu mogli konobari koji su rano ujutro stigli na svoje radne pozicije i shvatili kako su duž Ulice Petra Preradovića na svaka dva metra – rupe! Isto su odmah primijetili i ugostitelji iz Varšavske, a ne budi lijen, konobari su odmah izbrojili da u samom centru grada nedostaje 15 šahtova.

provala šteta oko 371.000 kuna Uhvaćen 'neobičan' par koji je 'pelješio' stanove po centru Zagreba

– Zvali smo odmah da provjerimo jesu li u tijeku možda neki radovi, odnosno hoće li doći radnici da poklopce šahtova zamijene, ali u gradskoj upravi rekli su nam da nemaju nikakve radove. Poslije ih je zvao i komunalni redar, nakon čega su stigli i postavili signalizaciju preko rupa – objašnjavali su jučer konobari, dok se prolaznicima čitava stvar činila posve suludom, a pomalo i smiješnom. Da su poklopci zaista ukradeni, nitko nije mogao vjerovati.

U centru grada nepoznati počinitelj ukrao 15 poklopaca za šahtove
1 / 12
U centru grada nepoznati počinitelj ukrao 15 poklopaca za šahtove

– Ma taman posla, dajte. Sigurno se čeka da stignu novi – rekao je jedan umirovljenik, a zatim sam sebi priznao da nema smisla da se starih 15 poklopaca skida danima prije nego što dođu novi. I zaista, Grad ih nije skidao, sami kažu, ali u najkraćem mogućem roku postavit će nove.

– Zaprimili smo prijavu, ali još čitav slučaj istražujemo – da su i oni upoznati s ukradenim poklopcima šahtova, potvrdili su u Policijskoj upravi zagrebačkoj. Inače, cijene poklopaca šahtova kreću se od tristotinjak do uglavnom petstotinjak kuna, ovisno o tome od kojeg su materijala napravljeni. Uspije li ih prodati, zasad nepoznati počinitelj mogao bi zaraditi oko pet tisuća kuna, za koliko je oštetio i Grad.    

Backo Mini Željeznica Mjerkao pa se odvažio Skandal u Backo Mini Expressu: Ukrali su nam lokomotivu! BUDITE OPREZNI Paradoks pravde i prava: Lopovu koji vam krade bicikl morate sačuvati – privatnost! policija Stigla ih pravda Lopovi u Zagrebu: Provaljivali u automobile, policija ih uhvatila na djelu
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
 • Avatar Hrvatkatolikdomoljub
  Hrvatkatolikdomoljub:

  Cigani rudare Bitcoine!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • acer7:

  To se u Međimurju jako krade? neki za to optužuju jednu skupinu? ali ne smije se zbog nacionalnosti?

 • Avatar Robinzon
  Robinzon:

  Krađa šahtova nebi bilo kada nebi bilo onih koji ih otkupljuju.Treba njih drastično kazniti i problem riješen.