Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presreli zaštitare

Tko su otac i sin koji su iz dubrovačke Zračne luke odnijeli 90.000 eura?

Zračna luka Dubrovnik
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
24.10.2019.
u 22:25

Antun K. poznat je po ljubavi prema brzoj vožnji, ali i skupocjenim automobilima. Od 2008. godine prikupio je 54 prekršajne i 20 kaznenih prijava

Dubrovačko-neretvanska policija provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja županije, vezano uz pljačku u kojoj su dvojica razbojnika u ponedjeljak uz prijetnju oružjem od zaštitara uzela utržak Zračne luke Dubrovnik.

"U odnosu na mjere koje se poduzimaju u svezi s razbojništvom koje se dogodilo u Zračnoj luci u Dubrovniku 21. listopada oko 7.40 sati, ova Policijska uprava provodi kriminalističko istraživanje nad više osoba s područja naše županije", priopćila je u četvrtak policija.

"U međuvremenu su uhićene dvije osobe koje se dovode u svezu s izravnim počinjenjem navedenog kaznenog djela. One će prvo biti privedene pritvorskom nadzorniku, potom i sucu istrage. Kriminalističko istraživanje i dalje intenzivno traje", rekla je glasnogovornica PU dubrovačko-neretvanske Davorka Bečić, javlja HRT.

Zbog pljačke na dubrovačkom aerodromu uhićeni su otac i sin, a ukrali su 90.000 eura u gotovini, neslužbeno doznaje Dnevnik.

Opljačkali su u ponedjeljak zaštitare s utrškom zračne luke te su motociklom pobjegli u nepoznatom smjeru.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o utršku Zračne luke Dubrovnik od proteklog vikenda, koji je kombijem trebao biti prevezen u Dubrovnik, najvjerojatnije u Finu.

Jutarnji list pak doznaje da su oružanu pljačku izveli su otac i sin Antun K. i Antonio K. iz mjesta Gabrile u Konavlima.

Zbog brojnih okršaja sa zakonom, otac je od ranije poznat policiji. Prije 13 godina u Počitelju kod Čapljine je svojim Audijem A8 prebrzom vožnjom skrivio prometnu nesreću u kojoj su poginula braća Božo (26) i Marin (25) Salacan iz Opuzena, Damir Žderić (28) i Martijan Popovac (29) iz Ploča, dok je u VW Passatu BiH registracija, s kojim se sudario, poginuo Vladimir Azinović (45) iz Čapljine. Nakon nesreće je Antun K. završio u mostarskoj bolnici iz koje je pobjegao uz pomoć dvojice pomagača čiji identitet nije otkriven, ali se zna da su bili u odorama HVO-a te su ga uz pomoć ljestvi izvukli iz bolničke sobe na prvom katu.

Antun K. poznat je po ljubavi prema brzoj vožnji, ali i skupocjenim automobilima. Od 2008. godine prikupio je 54 prekršajne i 20 kaznenih prijava.

Među kaznenim prijavama bile su utaja poreza, zloporaba ovlasti u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave u tvrtki kojoj je bio direktor, nasrtaj motociklom na policajca koji ga je pokušao zaustaviti zbog prometnog prekršaja u cavtatskoj uvali Tiha, šverc luksuznih uvoznih vozila...

VIDEO: Dvojica razbojnika upala u banku na Črnomercu

Komentara 13

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
04:17 25.10.2019.

Cestitke hrvatskom pravosudju koje je indirektno odgovorno za ludovanje ovakvih nakaza - ubio je petoricu u prometnoj nesreci i jos je na slobodi? Helllloooouuu?!

IP
info_punkt
01:45 25.10.2019.

dakle, ako sam sve dobro shvatio - monstrum je do sada svojim Audijem A8 pobio ni manje ni više nego 5 (slovima: pet) ljudi i još prikupio čak 20 kaznenih prijava !? ... ali mu nije falila dlaka s glave... a zašto????? - gospodo HDZ-ovci?

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
10:33 24.10.2019.

Soli na rep! Oni su možda već kod Mamića i od tamo hrvatske kriminalce ne isporučuju jer su međudržavni ugovori kao i hrvatski zakoni i tako urađeni kako da se pogoduje kriminalcima a i da odvjetnicima curkom curi. Trebalo bi istražiti kako to da prenositelji novca nisu se držali osnovnih pravila struke, recimo da se takva količina ne može nikako prenositi bez najmanje dvojice naoružanih zaštitara i bez zaštitne torbe s kemikalijama za bojenje novca. Firmu koja se tako brinula o povjerenom poslu trebalo bi tužiti za teški nemar i od nje naplatiti kompletan iznos. Kod nas se zaštitarstvom mogu očito baviti i nestručnjaci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije