Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Policajac pljačkao kladionice, novac trošio na kocku i alkohol

kladionica
Goran Stanzl/PIXSELL
26.02.2010.
u 11:19

D. DŽ. radio je u odjelu kriminalističke policije, a jedno od razbojstava počinio je dok je bio na bolovanju. Navodno je bio sklon kocki i alkoholu, a ukradeni novac je potrošio.

Darko Džaja (45), iskusni kriminalist PU zagrebačke koji je u svojoj karijeri sudjelovao u većini složenijih očevida, udaljen je s posla te je protiv njega pokrenut disciplinski postupak. Sumnjiči se za tri razbojstva u kladionicama. Maskiran kapom i šalom, utvrđeno je obradom, ulazio je u kladionice tijekom veljače te prijeteći pištoljem tražio novac.

Pljačkao i dok je radio


Na taj je način stekao protupravnu imovinsku korist od 10.000 kuna. Jedno je razbojstvo počinio dok je bio na bolovanju, a druga dva u vrijeme dok je radio. Pištolj kojim se koristio u pljačkama, neslužbeno doznajemo, nije bio službeni, a za njega je imao dozvolu. Razlog zbog kojeg je ovaj policajac, kojeg kolege opisuju kao vrsnoga operativca s dugogodišnjim stažem, odlučio prijeći na drugu stranu zakona, neslužbeno doznajemo, vjerojatno je kockanje. Oni koji ga poznaju samo kratko kažu da je zbog ovisnosti jednostavno – pukao. U današnje vrijeme ova situacija nije nimalo neobična.

Dovoljno se prisjetiti da je i bivša sutkinja Općinskog suda Dubravka Rovišnjak zbog identičnog problema prokockala svoju karijeru jer je, kako bi došla do novca, u dogovoru sa suprugom odvjetnikom krivotvorila presude. Psihijatri su zaključili da je bila smanjene ubrojivosti zbog kocke, a 2006. godine osuđena je na deset godina zatvora.

Stručnjaci su problem patološkog kockanja uočili još osamdesetih godina prošlog stoljeća, kada je prepoznat kao poremećaj kontrole nagona. Ovisnicima, jednostavnije rečeno, kockanje predstavlja život, a kada svoj dug ne mogu pokriti iz prihoda, okreću se kriminalu.

Kockaju i u školi

Zabrinjava i podatak da kockati, zbog velikog broja kladionica, često počinju i učenici u osnovnim školama pa neki i prije punoljetnosti postanu ovisni o njoj.

Ključne riječi

Komentara 6

OB
-obrisani-
12:18 26.02.2010.

Tko nosi pištolj za plaču, taj je plačeni ubojica.

MM
Mladen Miletić
11:59 26.02.2010.

Dosada je samo jedan jedini odkriveni policajac; pljačkao kladionice, novac trošio na kocku i alkohol.

SL
slavonac123
12:58 26.02.2010.

Ovo je znak da je država stvarno u banani, neopravdavam postupak policajca ali nije ni njima lako.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije