Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed seljaka

Pokrovac: Slavonija je već opustošena, a poslije afričke svinjske kuge bit će uništena skroz

prosvjed seljaka
Foto: Branimir Bradarić
1/2
29.10.2023.
u 17:59

Seljaci su nezadovoljni s trenutnom politikom i mjerama ministarstva te traže promjene i mjere koje će ići u korist seljaka.

Kako je i najavljeno danas se u Retkovcima i Vinkovcima održava prosvjed seljaka s kojim žele ukazati na lošu politiku Vlade RH i Ministarstva poljoprivrede u suzbijanju afričke svinjske kuge. Prosvjed je započeo u Retkovcima, nedaleko od Vinkovaca, da bi se potom traktorima odvezli do Vinkovaca gdje su nastavili prosvjed.

POVEZANI ČLANCI:

Prosvjednici su na traktore postavili i razne transparente s porukama Vladi, ministarstvu ali i samim seljacima. Organizator prosvjeda je Tomislav Pokrovac koji je tijekom proteklih godina organizirao više seljačkih prosvjeda. U najavi prosvjeda za Večernji list Pokrovac je rekao kako su nezadovoljni s trenutnom politikom i mjerama ministarstva te traže promjene i mjere koje će ići u korist seljaka.

Kazao je kako je Slavonija već opustošena, a da će poslije afričke svinjske kuge biti uništena skroz. Na današnjem prosvjedu okupilo se tristotinjak seljaka iz Slavonije s tim što je rečeno kako je ovo prosvjed upozorenja kao i da su spremni, ako bude trebali, ići i u Zagreb prosvjedovati.

VIDEO Državni tajnik Mladen Pavić dao izjavu na temu pojave afričke svinjske kuge

Komentara 3

BJ
bjmaro
18:07 29.10.2023.

Svaki ozbiljan posao zahtijeva radnu disciplinu i tehnološku dostatnost, I što prije to prihvatimo to bolje za sve. Mislim da svi želimo da ta nevolja što prije prođe i nemojte se upecati za one koji imaju nepisano pravilo "Sto gore to bolje"

NE
Nemanadimak
10:30 30.10.2023.

Novci su se ulagali u Dalmaciju pa sada imamo dvije drzave u jednoj. Ovi dolje grcaju u novcima dok je Slavonija opustosena. Mada je najljepse ziveti u Slavoniji jer nemate ni dalmose ni one bahate turiste da galame po cijelidan. Doci ce to natrag ali Slavonija mora sa lose poljoprivredne politike i stocarstva takodje krenuti u turizam, umjesto kukuruza i zita bolje raditi vinarije, gastronomske hotele sa toplicama pivnicama i ostavitise kukuruza, zita i uzgoja svinja koje drzava otkupljuje za nikakve novce.

DU
Deleted user
18:38 29.10.2023.

U svemu je najjači " državni tajnik" kojem bi bio najbolje da se ostavi posla za koji nije i kojeg ne zna jedino je poslušnik pa je radi toga tu gdje je !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije