Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
renesansni festival

Pogodi metu i postani Večernjakov vitez

večernjakov vitez (1)
Foto: PR fotografije
1/3
27.08.2013.
u 16:31

Osvoji glavnu nagradu - repliku srednjovjekovnog mača

Večernji list i zagrebačka udruga Red Srebrnog Zmaja u subotu na Renesansnom festivalu, povijesno-turističkoj manifestaciji koja se osmu godinu zaredom održava na koprivničkim bedemima, organizira natjecanje u gađanju lukom i strijelom pod nazivom “Postani Večernjakov vitez”.

Svaki natjecatelj dobit će luk i četiri strijele. Tradicionalna slamnata meta na streličarskom poligonu gađat će se s udaljenosti od 15 metara, a pobjednik je onaj koji skupi najviše bodova. Mogu sudjelovati svi stariji od 15 godina, a borit će se u tri natjecateljska kruga. Nakon toga svi sudionici moći će se natjecati i u gađanju “zmajeva oka”. Svaki sudionik dobit će samo jednu strijelu kojom će imati priliku ostvariti “savršeni” pogodak i svrstati se u sam vrh streličarske elite.

Glavna nagrada, za najboljeg strijelca, replika je srednjovjekovnog kratkog mača te godišnja pretplata na naš mjesečnik Vojna povijest, dok su za drugo i treće mjesto te pobjednika natjecanja „Zmajevo oko” nagrade tromjesečna pretplata na mjesečnik Vojna povijest i poklon iznenađenja.

Na natjecanju će moći sudjelovati svatko tko se sa svojim primjerkom Večernjeg lista, Vojne povijesti ili majicom Vojne povijesti prijavi u vojnom taboru udruge Red Srebrnog Zmaja na festivalu ili se mailom, s osobnim podacima prijavi do petka (30.8.) do 16h na e-mail adresu marketing@vecernji.net. U naslovu maila treba stajati „Večernjakov vitez”.

- Već godinama sudjelujemo na Renesansnom festivalu i sjajno se uklapamo zbog svojih autentičnih i originalnih srednjovjekovnih oklopa te jedinstvenog vojnog tabora - rekao je Davor Filipan, predsjednik zagrebačke udruge, koja postoji već više od deset godina.

- Red Srebrnog Zmaja prva je zagrebačka srednjovjekovna udruga koja okuplja pretežno mlade ljude te se bavi promicanjem viteštva, srednjovjekovnom oživljenom poviješću i kulturom, očuvanjem starih običaja i vjerovanja te svijeta fantazije. Trenutačno imamo tridesetak aktivnih članova. Iako Udruga ima široki raspon kostima i srednjovjekovnog oružja, pokušavamo se koncentrirati na striktno određeni vremenski period, stoga se trudimo što autentičnije oživljavati razdoblje kasnog 14. i ranog 15. stoljeća. Osim oživljavanja srednjeg vijeka, udruga izdaje i jedini srednjovjekovni i fantasy časopis u Hrvatskoj - Grifon. Srednjovjekovna oživljena povijest na našoj je razini hobi, ali i poluprofesionalna aktivnost u kojoj naši članovi aktivno i kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme - otkrio je Filipan.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije