Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vesna Stajčić

Podignuta optužnica za mobing protiv bivše ravnateljice Zavoda za prostorno uređenje

Vesna Stajčić
Foto: DUZS
16.10.2019.
u 12:17

Na mjesto ravnateljice došla je iako je na natječaju pod svoj okvirni program rada ustanove za četverogodišnje razdoblje, što je bio uvjet, predala uvelike prepisan program rada Zavoda za prostorno uređenje Krapinsko-zagorske županije.

Općinski sud u Sisku potvrdio je optužnicu protiv Vesne Stajčić, nekadašnje HDZ-ove ravnateljice Zavoda za prostorno uređenje Sisačko-moslavačke županije radi relativno novog kaznenog djela protiv radnih odnosa i socijalnog osiguranja – zlostavljanjem na radu. Riječ je zapravo o kaznenoj prijavi za mobing koju je protiv nje nakon provedene istrage podiglo Općinsko državno odvjetništvo u Sisku te će uskoro zbog toga Stajčić sjesti na optuženičku klupu.

Zagrepčanka Vesna Stajčić na mjesto ravnateljice Zavoda za prostorno uređenje SMŽ došla je u travnju 2015. iako je, kako smo tada otkrili, na natječaju pod svoj okvirni program rada ustanove za četverogodišnje razdoblje, što je bio uvjet, predala uvelike prepisan program rada Zavoda za prostorno uređenje Krapinsko-zagorske županije. U njenom prijedlogu programu rada čak je i pisalo “Program rada Zavoda stupa na snagu nakon dobivene suglasnosti župana Krapinsko-zagorske županije”.

No to nije bila prepreka za njeno imenovanje koje je potpisao župan Ivo Žinić nakon što je Upravno vijeće ustanove njenu kandidaturu ocijenilo najboljom od šest prispjelih. Tu funkciju iznenada je napustila u studenome 2017. godine, kada se i dogodio slučaj što je ovih dana rezultirao optužnicom zbog koje bivšoj ravnateljici Stajčić prijeti do dvije godine zatvora.

Naime, tada je zbog nasrtaja Vesne Stajčić na jednu od zaposlenica, Anu Lovrić, bivšu snahu bivše županice Marine Lovrić Merzel, intervenirala i policija te napravila i službeni zapisnik o događaju. Ubrzo nakon toga su isplivali i detalji o zlostavljanju na radnom mjestu spomenute djelatnice.

U Županiji nikad nisu potvrdili događaj, istaknuvši samo kako je Vesna Stajčić dobila sporazumni raskid radnog odnosa te da joj je mandat prestao 15. studenoga 2017. godine. Kako doznajemo, Stajčić se nakon toga vratila na staro radno mjesto u jednoj državnoj tvrtki, a prije dolaska u Sisak bila je zaposlenica Državne uprave za zaštitu i spašavanje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije