Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTICANJE NA MRŽNJU

Policija privela muškarca koji je rasistički napao dostavljača u Zagrebu

Ilustracija
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
13.03.2023.
u 13:41

Muškarac je dostavljaču vikao da se zaustavi, a onda ga je krenuo ispitivati odakle je te govoriti da se vrati u Indiju, da je Europa za bijelce i Europljane

Policijska uprava zagrebačka utvrdila je identitet muškarca čija se snimka proširila društvenim mrežama jer je vrijeđao dostavljača hrane koji nije bio Hrvat, već Indijac. Kako navode, riječ je o 35-godišnjaku koji je pod nadzorom policije, a to znači da policija sad s njim obavlja razgovore i traži nalog za pregled njegovih društvenih mreža i telefona, a onda će odlučiti hoće li biti uhićen.

Podsjetimo, muškarac je dostavljaču vikao da se zaustavi, a onda ga je krenuo ispitivati odakle je te govoriti da se vrati u Indiju, da je Europa za bijelce i Europljane. Uzviknuo je i nacistički pozdrav, a sam sebe je snimao i sve objavio. 

"Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su odmah po saznanju o objavljenim snimkama, na kojima je vidljivo vrijeđanje stranih državljana, započeli kriminalističko istraživanje s ciljem prikupljanja svih relevantnih činjenica i identiteta osobe sa snimke", istaknula je ranije policija. 

"Prema do sada prikupljenim saznanjima i uvidom u javno objavljene snimke, navedeni događaj bi se mogao kvalificirati kao kazneno djelo 'Javno poticanje na nasilje i mržnju' opisano u članku 325. stavak 1. Kaznenog zakona", dodala je.

Komentara 52

PP
pp
14:31 13.03.2023.

Ja nemam ništa protiv Indijaca. Indija je velika zemlja. Indijci su veliki narod. Ima ig uskoro 1500 milijuna. Naša Hrvatska nema 4. Prema tome šta? Iz Indije može doći 10 milijuna Indijaca u Hrvatsku i Hrvati da postanu manjina u vlastitoj zemlji? Neki ovdje bi to voljeli izgleda. Volim Indijce u Indiji i Hrvate u Hrvatskoj. Bez imperijalizma i kolonizacije.

Avatar Oluja 95'
Oluja 95'
14:33 13.03.2023.

Hrvati su opet državljani drugog reda u Hrvatskoj. Tko je pitao hrvatski narod da li želi masovnu invaziju Indijaca ili Arapa ili Afrikanaca u Hrvatsku? Pa nas ima ukupno kao u jednom većem svjetskom gradu ako se ovako nastavi Hrvati će biti u rezervatima po Hrvatskoj.

Avatar Númenor
Númenor
14:37 13.03.2023.

O čemu vi pričate pa Indija je uskoro najmnogoljudnija država svijeta ako se tako nastavi Indijci mogu kolonizirati pola svijeta. Jel mi Hrvati imamo pravo ostati većina bar u Hrvatskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije