Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUTOCESTA A3

Policija uhvatila krijumčara iz Srbije: Pokušao prevesti troje migranata iz Kosova, uhićen je

Popova?a: Poja?an promet na autocesti Bregana-Lipovac u smjeru istoka
Nikola Cutuk/PIXSELL
12.03.2023.
u 18:00

Policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je vozač, 56-godišnji državljanin Republike Srbije, omogućio trima državljanima Republike Kosovo da nezakonito uđu i borave na teritoriju Hrvatske

Iz PU vukovarsko - srijemske izvijestili su kako.je policija sinoć, 11. ožujka, oko 19 sati, tijekom redovitih poslova zaštite državne granice i na temelju analiza rizika te profiliranja osoba i vozila koje smatraju da trebaju provjeriti, uočili da su na sjevernom prometnom traku autoceste A3, u blizini naplatne postaje Lipovac, tri osobe sjele u osobni automobil, a policijski službenici su radi utvrđivanja legaliteta boravka na teritoriju Republike Hrvatske zaustavili uočeni osobni automobil marke VW Passat njemačkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 56-godišnji državljanin Republike Srbije, u kojem su i zatečene tri osobe.

Policijski službenici su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je vozač navedenog osobnog automobila, 56-godišnji državljanin Republike Srbije, omogućio trima državljanima Republike Kosovo (26 i 22-godišnji muškarci, dok je među njima bila i 19-godišnjakinja) da nezakonito uđu i borave na teritoriju Republike Hrvatske.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnice Šengenskog sporazuma 56-godišnji državljanin Republike Srbije će biti uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Nadasve, Policijska uprava vukovarsko-srijemska je protiv troje državljana Republike Kosovo provela prekršajne postupke, budući su počinili prekršaj iz članka 42. Zakona o nadzoru državne granice, a nakon čega su u skladu sa propisima udaljeni u Republiku Srbiju.

>> VIDEO Zagorska magistrala koju su mnogi nazvali i 'cestom smrti'


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije