Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO I REKORDNU INFLACIJU

Plenković o optužnicama protiv pilota: Za nas je to nepostojeći proces

Zagreb: Plenković dao izjavu za medije nakon sastanka s veleposlanicima zemalja članica EU
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/2
14.10.2022.
u 16:34

Našim mjerama smo limitirali rast inflacije, brojne članice Europske unije imaju i do petnaest posto mjesečnu inflaciju, a ukupne mjere koje smo poduzeli od limitiranja cijena do subvencioniranja, pogodnosti i niza mjera, mislim da smo uspjeli dobro konsolidirati situaciju, poručio je hrvatski predsjednik Vlade.

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković održao je danas u Zagrebu redoviti polugodišnji sastanak s veleposlanicima zemalja članica EU-a U povodom češkog predsjedanja Vijećem Europske unije. Premijer je komentirao najnovije podatke o inflaciji koje je objavio Državni zavod za statistiku, te je naveo kako kako možemo biti zadovoljni.

- Našim mjerama smo limitirali rast inflacije, brojne članice Europske unije imaju i do petnaest posto mjesečnu inflaciju, a ukupne mjere koje smo poduzeli od limitiranja cijena do subvencioniranja, pogodnosti i niza mjera, mislim da smo uspjeli dobro konsolidirati situaciju, poručio je hrvatski predsjednik Vlade.

Osvrnuo se i na na optužnice iz Srbije protiv hrvatskih pilota, te je istaknuo kako je to za Hrvatsku i Vladu nepostojeći proces i orkestrirani politički proces, piše HRT.

- Za nas to ne postoji, poručio je i kazao ako postane pravomoćna, za Hrvatsku ta presuda ne postoji.

VIDEO: Beograd: Odvjetnik Aleksandar Olenik dao je izjavu prije početka suđenja hrvatskim pilotima

Dolazak u Hrvatsku

Komentirao je i dolazak Porfirija u Vukovar te je kazao kako se zna da je na taj dan obljetnica pogibije Blage Zadre. Istaknuo je kako Hrvatska nije birala taj datum.

- Ne bih rekao da je to vezano za nas. Nije prvi put da je Porfirije u Hrvatskoj i je li datum idealan ili ne, poručio je i dodao: Što god bliže bi došli obljetnici Vukovara, bilo bi što gore.

Plenković je komentirao i na posljednje izjave predsjednika Republike Zorana Milanovića, te je naglasio da su Milanović i Dragan Kovačević bliski prijatelji.

- Dva dana nakon zagrebačkog potresa odlazi u Slovensku, gdje se jede i pije, u lockdownu, to vam govori o bliskosti, kazao je.

VIDEO:  Hit izjave Zorana Milanovića: 'Idem helikopterom da iživciram malog Baneta', 'Tupooki drugoredaš'...

Komentara 2

PO
poluvodič
16:48 14.10.2022.

Nisu mi nikad bile jasne optužnice protiv ljudi iz drugih država, zašto bi to nekoga uopće brinulo ako ne živi u toj državi. Isto ove optužnice protiv Rusa i Rusije.. Mislim da ih to ne dira ni 0.1 %.. Kakav Haag kakvi bakrači.. Tko te iz neke tuđe države može uhititi u vlastitoj kući na drugom kraju svijeta?

VI
Vivian
17:00 14.10.2022.

To je Vuciceva predstava, podgrijava antihrvatsku propagandu o ubojstvu dvoje srpske dece, koja su imala "okice i nogice". Ne spominje 402-je hrvatske djece koja su poubijana od srpskog agresora, na teritoriju Hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije