Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POD KONTROLOM

Plenković najavio objavljivanje crne liste zbog uvođenja eura: 'Ako netko lovi u mutnom…'

Premijer Plenković dao je izjavu o ulasku Hrvatske u Schengen
Foto: Tomislav Miletic/PIXSEL
1/3
13.12.2022.
u 09:38

Cijene će ostati izražene i u kunama i u eurima i imat ćemo prilike to kontrolirati", rekao je.

Premijer Andrej Plenković komentirao je aktualne teme u intervjuu za HRT, a jedna od njih je bilo i skorošnje uvođenje eura.

Napomenuo je kako je Hrvatska fiksirala tečaj u srpnju ove godine, a konačne odluke o ulasku u euro područje donijete su u lipnju i srpnju.

"Od 5. rujna ove godine imamo dvostruko iskazivanje cijena. Imamo proces senzibiliziranja hrvatskih građana i gospodarstva na euro, da se točno zna koliko je nešto u kunama sutra u eurima. Cijene će ostati izražene i u kunama i u eurima i imat ćemo prilike to kontrolirati", rekao je.

Ustvrdio je da će Ministarstvo gospodarstva pratiti da ne bi došlo do dizanja cijena na štetu građana i gospodarstva te je naveo kako očekuje visok stupanj ozbiljnosti svih aktera.

"Ako se vidi da netko neopravdano diže cijene, da lovi u mutnom, da koristi zamjenu hrvatske kune eurom kako bi nešto profitirao, doći će na crne liste i to će se objavljivati", istaknuo je.

VIDEO: Zagreb: Prva godišnja konferencija o hrvatskom Nacionalnom planu oporavka i otpornosti "Spremni za sutra"

 

Komentara 11

LL
lijepa_li si
10:12 13.12.2022.

jel opravdano ili neopravdano da je cijena jestivog ulja skočila 50% zašto je toalet papir skuplji 100% zašto je opravdano da cijena podravkinih konzervi ode 80% dizanje cjene čaja u centru zagreba na 30 kuna je glavni problem, elita se se uznemirila i najavljuje obračun s "profiterima" u kavanama i birtijetinama. paštete će dodatno poskupiti.

DU
Deleted user
10:28 13.12.2022.

Koga ovaj...

GO
goran2hr
10:41 13.12.2022.

Poskupljenja zbog uvođenja € i ukrajinske stvari trpimo već mjesecima. I cijene su otišle visoko. Tako da samim danom uvođenja € kada sve opet MALO poskupi, oni će kazati: "Pa zar vam nismo rekli kako zbog uvođenja € neće biti VELIKOG poskupljenja!". Naravno, jer je VELIKO poskupljenje odrađeno ranije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije