Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI UTJECAJ INFLACIJE

Plaće u srpnju pale za 2 posto, u odnosu na lanjske više za 324 kune

20.09.2021.
u 21:59

Javni sektor bio je s povišicama izdašniji od privatnog. U hotelima su plaće pale prosječno za 171 kunu, dok su u građevini u jeku sezone pomaci u primanjima bili jedva vidljivi. Rasla su za samo 50-ak kuna

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Le-Freak
Le-Freak
22:13 20.09.2021.

Moze li mi netko objasniti jeli Plenkovic "najavio" prosjecnu placu od 1.000 Eur ili je rekao da je to cilj. Mouda sam ja ipak glup pa je to u stvari jedno te isto. U mom svijetu bih se pitao kolikoo je netko sposoban analizirati nesto ako ne zna razliku izmedju cilja i obecanja. Ili pak svjesno iokrece izjave.

Avatar Botox.Biden
Botox.Biden
22:09 20.09.2021.

Uopće ne sumnjam da će prosječne plaće biti 1.000 eura. Međutim, obzirom da se lova štanca kao da sutra ne postoji, dolazi do manjka roba, a onda, posljedično, i do inflacije, sa tih 1.000 eura moći ćete kupiti kao sa današnjih 500. To vam, doduše, drug Plenković nije rekao 🤡

Avatar Hazl113
Hazl113
22:16 20.09.2021.

Matematički to je realno jer su ljudi sa nižim primanjima otišli radit van naših granica, a oni sa većim plaćama ostali tu. Među njima je dosta uhljeba koji su se zaposlili u javnom sektoru ili državnim firmama, preko stričeva i kumova, a imaju prosjek daleko veći nego 1000€. Ono što je tu dosta bitno, a zakamuflirano su i niže mirovine, jer je jedan od faktora izračuna i prosječna plaća RH. Što je ona viša, mirovine su manje. Dakle neće prosjek plaće u RH biti radi bolje ekonomije, već radi manje zaposlenih sa nižim primanjima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije