Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drama u zadru

Pijanoj Austrijanki usred noći dijete ispadalo iz naručja

borik plaža
Željko Mršić/24 sata/Pixsell
24.07.2012.
u 21:57

Šetači na zadarskoj plaži Borik alarmirali su policiju nakon što su uočili da se dvije turistkinje nekontrolirano ponašaju

“Hitno dođite na plažu na Borik. Pijanoj ženi ispalo je malo dijete dva puta iz ruku na pod. S njom su još dvije pijane djevojke.”

To je sadržaj poziva zadarskoj policiji u ponedjeljak nešto prije ponoći, nakon čega su policajci došli u hotelski kompleks na Boriku i uistinu zatekli dvije potpuno pijane austrijske državljanke s malim djetetom od dvije godine.

Noćno divljanje

Ustanovljeno je kako je riječ o 44-godišnjoj majci i 18-godišnjoj kćeri koje su nakon konzumiranja alkohola u jednom kafiću u hotelskom krugu, pijane šetale plažom i vikale. S njima je u to kasno doba bilo i dijete kojemu su samo dvije godine. Policija je vidjela ogrebotine i masnice na čelu djeteta te poslije ustanovila da je dječačić ispao iz ruku pijane 44-godišnje majke. Pokušaj policije da spriječi daljnje divljanje rezultirao je, kako nam je rečeno, otporom i još žešćom vikom Austrijanki.

– Majka i kći, kojoj je 18 godina, počele su se bacati po podu i vikati pa su privedene u policijsku postaju. Sve se događalo pred malim djetetom te 19-godišnjakinjom, također austrijanskom državljankom, koja je bila trijezna i nije stvarala probleme – rečeno nam je u policiji.

Majka i kći su uhićene. Majci se, rečeno nam je, uopće nije mogla ni izmjeriti koncentracija alkohola u krvi, no kod njezine kćeri ona je bila 2,2 promila.

Tada je policija zvala Centar za socijalnu skrb zbog brige o dvogodišnjem dječačiću.

Oduzete im putovnice

On je pregledan u Općoj bolnici Zadar zbog posjekotine na čelu i dijagnosticirane su mu lakše ozljede. Majci dijete nije oduzeto, ali zatražen je nadzor djelatnice Centra za socijalnu skrb nad obitelji. Policija cijeli slučaj istražuje, a zasad su 44-godišnjakinja i 18-godišnja kći prijavljene samo zbog narušavanja javnog reda i mira.

Dvije Austrijanke s dvogodišnjakom su nakon obrade u policiji puštene u hotel i oduzete su im putovnice. Jučer oko 11 sati trebale su se ponovno pojaviti u policiju kako bi se cijeli slučaj obradio, no nisu došle. Kako nam je potvrđeno, po njih su oko podneva poslana dva policajca, no Austrijanke nisu nađene u hotelu, a do zaključenja broja niti na plaži. Policija traga za njima i najavljuje istragu zbog sumnje u zanemarivanje djeteta.

Komentara 11

Avatar MENSA
MENSA
06:23 25.07.2012.

NEMA SE TU ŠTO "FILOZOFIRATI" Obje "brižne", "pametne" i "odgovorne" žene ,nakon otrježnjenja, po hitnom postupku treba protjerati, uz trajnu zabranu ulaska u Hrvatsku. Takvi "turisti" sigurno nam ne trebaju!!!

OB
-obrisani-
07:41 25.07.2012.

A sta bi ti ta fora sa hotelima trebala znacit ? Ako su austrijski ili bilo ciji hoteli valjda su ih kupili , to znaci da ih je sigurno neko i prodao , da ljudi rade u tim hotelima ii sta sada?? Kolko znam na Krku domace stanovnistvo radije proda strancu nego domacem , zato smo tamo vec u manjini i to je to !

ČS
čuvaj se senjske ruke
22:16 24.07.2012.

Gdje će te ove godine na more??? Možete u austrijske hotele u Zadru! Možete u mađarske hotele u Primoštenu! Možete u slovačke hotele u Krku! Birajte!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije