Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NIJE PRIJAVIO PRIHODE

Petrinjac utajio više od milijun kuna poreza

Policija na punktovima diljem Hrvatske provjerava propusnice
Marin Tironi/PIXSELL
22.02.2021.
u 14:27

Zbog navedenih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, podnesena je kaznena prijava.

Postupajući po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Sisku, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 57-godišnjim hrvatskim državljaninom, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Utaja poreza ili carine i Povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je 57-godišnjak kao direktor trgovačkog društva sa sjedištem u Petrinji, u vremenskom razdoblju od početka veljače do kraja studenog 2016. godine, s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi, u svojstvu direktora u više navrata od više trgovačkih društva iz Republike Njemačke kupio više desetaka osobnih vozila. 

On je vozila prodao na području Republike Hrvatske za koje nije prijavio prihode, niti je podnosio pripisane porezne prijave te je time s ciljem da izbjegne plaćanje poreza u najmanjem novčanom iznosu oko 1.034.700 kuna poreznom tijelu prikrio novoutvrđeni iznos obveza i utajio porez, oštetivši državni proračun Republike Hrvatske. 

Zbog navedenih kaznenih djela Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku, podnesena je kaznena prijava.

Komentara 1

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
15:08 22.02.2021.

Petrinjac uz Boga I domoljublje utajio više od milijun kuna poreza kao svoj na svome regiskome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije