Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Galić i Kocijan

Peruško traži smjenu čelnog čovjeka Jamnice i bivšeg šefa Tiska

Fabris Peruško
Foto: Robert Anic/PIXSELL
1/4
24.08.2018.
u 14:43

Kocijana Peruško optužuje da je nesavjesnim radom 'potencijalno nanio golemu štetu društvu', a Galiću je našao zamjenu pa drži da bi Dario Šalić bio bolje kadrovsko rješenje.

Izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško uputio je danas pisma Nadzornom odboru Jamnice d.d i članovima Nadzornog odbora Poslovnog sistema Mercator d.d. u kojima obrazlaže zašto misli da bi trebali smijeniti Mislava Galića koji vodi Jamnicu te Dražena Kocijana, koji sada radi u Mercatoru, a ranije je vodio Tisak.

Kocijana Peruško optužuje da je nesavjesnim radom 'potencijalno nanio golemu štetu društvu', a Galiću je našao zamjenu pa drži da bi Dario Šalić bio bolje kadrovsko rješenje.

Prijedlog za opoziv gospodina Galića poduprijet je, između ostalog, činjenicama da je gospodin Galić dio prijašnje Uprave Agrokora, koja je uzrokovala pokretanje postupka izvanredne uprave te da se protiv njega vodi kazneni postupak, što šteti poslovnom ugledu Jamnice i gospodina Galića ograničava u kvalitetnom obavljanju poslova, stoji u priopćenju pristiglom iz Agrokora.

Fabris Peruško
1/6

- Po prirodi stvari, bilo je za očekivati da će sve osobe koje su bile dio prijašnje Uprave Agrokora d.d., koji je doveden u stanje neodrživosti poslovanja, kao odgovorne osobe podnijeti ostavku i na upravljačkim mjestima u ovisnim i povezanim društvima Agrokora, no to se nažalost u ovom konkretnom slučaju nije dogodilo. U odnosu na gospodina Galića, okolnost da se vodi i kazneni postupak protiv njega dodatno šteti poslovnom ugledu Jamnice jer nije uobičajeno da društvo zastupa i predstavlja osoba protiv koje se vodi kazneni postupak, koji je u posrednoj vezi s funkcijom koju obnaša. U tom smislu, smatram da načelo presumpcije nevinosti, koje se primjenjuje u kaznenim postupcima, ne može ekskulpirati gospodina Galića za situaciju u kojoj se nalazi i koja nesporno i nepotrebno opterećuje Jamnicu. Iz navedenih razloga, nakon što je pronađena odgovarajuća zamjena za funkciju predsjednika uprave Jamnice, smatram da je u najboljem interesu Jamnice donošenje odluke o opozivu imenovanja gospodina Galić - napominje Peruško.

Nadalje Mercatoru je u pismu koje se tiče Kocijana istaknuto da je 'izvanredna Uprava Agrokora poduzela sve primjerene radnje, obzirom na osnove sumnje da je gospodin Dražen Kocijan, ranije predsjednik Uprave društva Tisak d.d., Zagreb, kao odgovorna osoba tog društva, svojim nesavjesnim radom potencijalno nanio iznimnu štetu tom društvu, slijedom čega postoji sumnja da su se u radnjama te osobe stekla obilježja kaznenih djela koja se progone po službenoj dužnosti' navodi se u priopćenju Agrokora.

Večernji list već je ranije pisao o pokušaju Peruška da smijeni Mislava Galića, menadžeru koji je u Agrokoru proveo cijelu karijeru na vodećim mjestima u sustavu i tijekom čijeg je mandata Jamnica imala iskorak u smjeru bolje profitabilnosti i većih prihoda unatoč krizi koja je potresla cijeli koncern.

Pogledajte video: Todorići - Od raja do sloma

 

Ključne riječi

Komentara 13

UU
uhljeb u holdingu
15:19 24.08.2018.

Bravo Peruško, za Galića pogotovo, njegove sposobnosti dobro znam, to treba pritvoriti odmah.

TI
tito900
15:37 24.08.2018.

Galića van bez otpremnine skupa s trenutnom članicom uprave + nova uprava nek pročešlja koje dubioze izvlacenja para su radjenje zadnjih 1.5 godinu pa ce naci materijala za dugogodisnje "sviranje klavira".

DU
Deleted user
15:12 24.08.2018.

..galicu nazad u francusku neka tata svojim komunističkim vezama prova kod macrona..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije