Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Ivica Todorić: Konačno su sve maske pale

Premijer Andrej Plenković znao je za sve sastanke i od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora, istaknuo je Todorić.
23. kolovoza 2018. u 12:12 61 komentara 16143 prikaza
Ivica Todorić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Osnivač Agrokora Ivica Todorić poručio je u četvrtak, nakon objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om, da su konačno sve maske pale istaknuvši da je premijer Andrej Plenković znao za sve sastanke i "od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora".

Martina Dalić Slučaj Agrokor Objavljeni novi transkripti. Dalić detaljno opisala kronologiju događaja

"Konačno su sve maske pale! Plenković je znao za sve sastanke i od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora. Dalić i Ramljak to jasno iskazuju istražiteljima", napisao je Todorić na svom Twitteru reagirajući na objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om.

 

N1 televizija objavila je da se iz iskaza bivše potpredsjednice Vlade Martine Dalić Uskoku, nakon kaznene prijave Živog zida, doznaje da je premijer Andrej Plenković, ali i vrh HDZ-a od početka bio upoznat s formiranjem radne skupine za Agrokor koju je inicirao Most pod uvjetom da u čitavom procesu ne sudjeluje ministar financija. Zdravko Marić je, prema iskazu, bio na sedam, a ne samo na dva sastanka o kojima je raspravljalo Povjerenstvo za sprečavanje sukoba interesa.

Pogledajte video: Todorići - Od raja do sloma

U opsežnim iskazima navode se pojedinosti o izvješćima za Agrokor, formiranju radnih skupina, tzv. grupi Borg, ali i o pritiscima bivše potpredsjednice Vlade na medije i njenoj suradnji s čelnicima Fine i SOA-e. Spominje se i ulazak odvjetnika Borisa Šavorića koji je u radnu grupu donio prijevod talijanskog zakona o saniranju sistemski važnih tvrtki, ali i guvernera HNB-a Borisa Vujčića.

Zdravko Marić SLUČAJ AGROKOR Marić o transkriptima: Nisam lagao nikome, radio sam u nacionalnom interesu

Na temelju iskaza Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka, koje prenosi N1, odbačena je kaznena prijava protiv Dalić koju su podnijele stranke Živi zid i Slobodna Hrvatska.

Todorić je nakon izbijanja afere Agrokor pobjegao u London, gdje je sud u travnju donio odluku o njegovu izručenju Hrvatskoj, ali ga je pustio da pravomoćnost presude, uz manje mjere opreza, čeka na slobodi. Visoki sud u Londonu odbio je Ivici Todoriću zahtjev za žalbu na izručenje.

Ivica Todorić
1 / 19
London: Ivica Todorić u pratnji supruge Vesne stigao na raspravu o izručenju Hrvatskoj
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Slasni zalogaji
Business brunch: Must have vodič za hrvatske biznismene
Grawe
PRIHVATI IZAZOV
Izazov za sve trkače koji žele pomoći drugima
  • trade_mark:

    tako je, ivice! tako je! sad kad svi sve znamo, vrati se u hrvatsku i pojasni nam svima još jednom kako je moguće da je agrokor propao? kako je moguće da si kupio pola hrvatske, a na računiu nisi imao ... prikaži još! za frtalj kruha? pojasni kako je moguće da nisi plaćao dobavljačima? kako je moguće da si živio u dvorcu, a blagajnicama si plaća tri tisuće kuna plaću? vrati se ivice, jer ti si jedina moralna vertikala koja nas nakon hrvatske nogometne repke može ujediniti!

  • barrie44:

    Samo se vi nama vratite. Hm. Mislio sam reći, neka vas vrate pa sve u živo recite. Do tada ste samo bjegunac koji laprda.

  • Jania:

    Kako te nije stid, crveni tajkune? Tebi je obraz pao, ne možeš niže.