Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Traži legalizaciju

Pernar otkrio da je bio s grupom koja je pušila marihuanu: 'Tresli su se i kažu: Ivane, što ako nas uhvate?'

Ivan Pernar
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
14.12.2016.
u 11:15

HDZ je stanku pak tražio zbog, kako su rekli, velikosrpskog vrijeđanja Hrvatske, a Most zbog neistina u Saboru

Sabor je zasjedanje započeo već tradicionalnom stankom, a teme zbog kojih su ih klubovi zatražili bile su šarolike.

Tako je Goran Dodig (HDS) svoj zahtjev obrazložio "poluistinama i manipulacijama istinom kao modelima koji generiraju političku nestabilnost u Hrvatskoj".

HDZ je stanku pak tražio zbog, kako su rekli, velikosrpskog vrijeđanja Hrvatske, Most zbog neistina u Saboru, a Ivan Pernar (Abeceda demokracije) zbog marihuane koja, kaže, još nije legalizirana.

"1971. u današnjem tjednu počelo hapšenje zagrebačkih studenata"

Saborski zastupnik HDS-a Goran Dodig podsjetio je nakon stanke u Saboru da je 1971. u današnjem tjednu počelo hapšenje zagrebačkih studenata, prvih žrtava Hrvatskog proljeća, političkog pokreta čiji je cilj bio veća autonomija Hrvatske u tadašnjoj SFRJ. –  Danas smo u tjednu u kojem je '71. počelo hapšenje zagrebačkih studenta. U tjedan dana uhićeno ih je više od 2000, to su prve žrtve Hrvatskog proljeća – istaknuo je Dodig, i sam istaknuti 'proljećar'. Studentima su, osim što su zatvarani, bila oduzeta i građanska prava, stradale su im obitelji, rekao je i podsjetio zbog kakvih su izjava i stavova studenti stradavali.  – Danas o tim našim zatorima govore oni koji su nas hapsili – poručio je Dodig.

Naglasio je kako Hrvatski sabor nema samo funkciju donositi zakone nego i slati poruke. – Živimo u društvu u kojem se istina da iskriviti, zanijekati, izmanipulirati javnost, a to dovodi do ozbiljnih problema u društvu – dodao je.

Pernar: Legalizirajmo marihuanu

Ivan Pernar, predstavljajući se kao zastupnik prvenstveno mlađih, pozvao je na legalizaciju marihuane. – Mnogi bi mladi htjeli da se legalizira jer zbog toga što je konzumiraju izloženi su političkom progonu – rekao je Pernar i tvrdnju o političkom progonu objasnio time da politika odlučuje hoće li marihuana biti legalizirana ili ne.

– Kad bi Hrvatska legalizirala marihuanu, postala bi prijestolnica turizma kao Nizozemska, imali bismo više deviza, deficit bi bio manji – ustvrdio je, uvjeravajući da bi legalizacija konoplje pomogla i domaćim poljoprivrednicima i turizmu.  – Legalizacija bi dovela do renesanse naše poljoprivrede, turizma, mnogi bi ljudi bili veseliji, mi smo zapravo tmurna zemlja – ustrajava Pernar.

Najavio je da će njegova stranka u proceduru poslati zakon o legalizaciji marihuane te izrazio nadu da će ga Sabor prihvatiti. – Nadam se da će Sabor imati srca za te mlade ljude, nije u redu da žive u strahu – kazao je Pernar.  – Nedavno sam bio s grupom koja je pušila marihuanu, tresli su se i kažu: Ivane, što ako nas uhvate – naveo je zastupnik.

>>Pernar tvrdi da mu je tajnik sjednice Sabora poručio 'ti si luđak', no snimka otkriva što se zaista dogodilo!

>>Stanković kazneno prijavio Pernara, Pernar mu zaprijetio otkazom 'kad Živi zid formira vlast'

Komentara 18

FT
feel_the_coruption
12:09 14.12.2016.

Ulje kanabisa razbija stanice karcinoma. Potvrdio U.S. National Cancer Institute. I ne, ne pomaže svima, nije čudotvoran lijek. Ali ima dokumentirano i snimljeno, da pomaže u remisiji i smanjivanju bolova pacijentima koji imaju rak. A to je tek početak, jer su zbog nepravedne kriminalizacije u SAD, dugo vremena testiranja i istraživanja bila svedena na minimum. Biljka koja liječi i pomaže, ali zabranjena.. Mi radije žderemo praksitene i normabele, jer nam to naređuju oni koji od tih praksitena i normabela zarađuju milijarde.

LU
Luka1710
10:49 14.12.2016.

Bilo je vrijeme da se i o tome progovori. Ako je to zabranjeno, zašto nije i alkohol koji ima štetnije posljedice od marihuane?

TA
tar65
10:30 14.12.2016.

Ako je Pernaru legalizacija droge bitna za razvoj društva,tko će onda raditi neke ozbiljne poslove(vojska,policija,doktori,profesori...itd.)ako će većina građana biti napušena?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije