Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ogorčeni Splićanin

Parkiranje od pet minuta skupo ga stajalo: Što sam trebao: Ostaviti bolesnu majku nasred ceste?!

Kazna za neplaćanje parkiranja
Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL
11.03.2021.
u 07:22

Rekao je i da je prišao prometnom redaru i vidno iznerviran objašnjavao situaciju, a u jednom trenutku rekao je da su paraziti.

Jednom Splićaninu prometni redar napisao je kaznu zbog najviše pet minuta zaustavljanja automobila na vrhu Bosanske ulice. Zbog kazne se žalio Gradu, a u e-mailu je priložio i nalaz majke te je zamolio da zadrže snimku koja će pokazati kako i koliko se zadržao.

– Doveo sam majku s pregleda, samo sam je ispratio do stana i doslovce se trčeći vratio do automobila. Ostavio sam upaljena sva četiri žmigavca. Mogao me redar i vidjeti – ispričao je čovjek za Dalmatinski portal. Rekao je i da je prišao redaru i objašnjavao mu o čemu se radi, ali dobio je kaznu od 150 kuna.

– Nemam dozvolu parkiranja, naravno, znam da se ne smije ostaviti auto u Ulici kralja Tomislava, ali što sam mogao? Ostaviti majku nasred ceste?! – ispričao je. Rekao je i da je prišao prometnom redaru i vidno iznerviran objašnjavao situaciju, a u jednom trenutku rekao je da su paraziti.

– Redar me oslovio s ''gospodine'', objašnjavajući mi zašto je kazna i kako platiti, a ja sam rekao da me ne treba zvati ''gospodine'', nego ''idiote'' jer se tako prema meni ponaša – ispričao je.

U prometnom redarstvu kažu da je "u ophodnoj ruti u gradskom središtu prometni redar jutros oko 10 sati i 30 minuta u Ulici kralja Tomislava uočio parkirano vozilo bez odobrenja za ulazak u pješačku zonu".

– Nepropisno parkiranje je dokumentirano fotografijama te je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama izdana novčana kazna za počinjeni prekršaj i  naredba za premještanje vozila. Nakon postupanja, prometni redar je sjeo u službeno vozilo s namjerom da nastavi ophodnu rutu kada mu je pristupio tada na lokaciju pristigli vozač predmetnog vozila s upitom je li on (redar) taj koji ga je kaznio. Po potvrdnom odgovoru redara, vozač je povišenim tonom izgovorio uvrede za sve prometne redare, a potom naveo okolnosti zbog kojih je počinio prekršaj. Prometni redar ga je upoznao s prekršajnim postupkom, odnosno mogućnošću podnošenja prigovora na Obavezni prekršajni nalog – odgovorili su.

Isto je, dodali su, vozaču ponovljeno i ispred prostorija Prometnog redarstva, gdje također s njegove strane nisu izostale uvrede na račun prometnih redara.

Ključne riječi

Komentara 37

RI
Ridick
08:45 11.03.2021.

Iskreno, dobijem osip od ekipe koja upali sva 4 i ode obaviti "na brzaka" ovo ili ono.

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
09:36 11.03.2021.

Auto se ne ostavlja na cesti, ne pale se četri žmigavca (time se označava auto u kvaru). Vrijeđajući redare, u jednoj Austriji, Njemačkoj,.. završio bi na sudu. Ovo stajanje po cesti, "samo na dvije minute da nešto obavim" je karakteristično samo za Balkan...

DU
Deleted user
08:12 11.03.2021.

Za takve situacije uzmem taksi i nema problema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije